Trollpost Stortroll Desember

Desember har lagt seg og er snart på hell. En hektisk men koselig måned skal vi mimre oss gjennom

Vi startet desember med å pynte hele avdelinga klart til advent. Det var både store og små som var spente og som syntes det var interessant med pynt som kom frem. Nissemor og Nissefar fikk hedersplassen på toppen av reolen. Der har de oversikt over hele avdelinga.

Tradisjonen tro har barna lagd julekort som de skulle sende til en valgfri person i håp om å få julekort tilbake. Det er like spennende hvert år å vente på svar. Og en fin tradisjon som vi kommer til å fortsette med. En annen del av det er jo å poste kortene i postboksen. Da går vi spente alle sammen til butikken også får de putte et brev i boksen også er det bare å vente.

Vi har også laget julegaver som barna har fått ta med seg hjem til foreldrene. Vi gleder oss til dere får åpne dem. De er laget med masse kjærlighet.

Videre har vi bakt både reinsdyrbæsj, lussekatter, og polarbrødhjerter. Noe er blitt tatt med hjem og noe har vi spist i barnehagen. Det er jo fint å kunne kose seg med noe litt ekstra godt å spise i barnehagen. Og enda mer stas er det jo når barna har laget det selv.

Nissefesten kom til Trollmyra og det er jo gøy å se alle smånissene som dukker opp i barnehagen da. En viktig del av nissefesten er om vi ser Jåssnissen. Det er hovedfokuset helt frem til den titter frem, og jammen kom den ikke i år også. Vi satte ut ei skål med grøt og den ble spist opp! Før han dro la han igjen en sekk med en liten pakke til alle sammen. Det var en klementin og ei lita rosineske. Til alle barns store fornøyelse. Og ingen nissefest uten nissegrøt.

Lucia-feiring ble det også i år. Dessverre ikke sammen med foreldre, men en koselig stund ble det uansett. Det ble filmet og lagt ut på foreldresiden for at foreldre kan se det i ettertid. På stortroll gikk vi luciatog gjennom barnehagen med småtroll som publikum. Etterpå stod vi som kor og sang til dem. Alle var så flink å delta, og småtroll var et herlig publikum! Etterpå ble det selvfølgelig lussekatter til lunsj.

Hver mandag har vi hatt adventssamling hvor vi har tent adventslys og telt hvor mange søndager det var igjen til jul og lest en julehistorie. Vi har også vært på turer, litt utenom de vanlige turene vi bruker å ha. Barna har blant annet vært på universitetet og deltatt i et kunstprosjekt i regi av barnehagelærerutdanningen, vi har vært på 4H-gården og vi har vært på julevandring i nærmiljøet.

Vi avslutter desember med litt siste juleverksted og julekino. Vi så Mikke mus og vennene hans feirer jul. Den ble godt mottatt og skapte nok litt julestemning både hos store og små.

 

Vi ønsker dere en fin juleferie og et godt nyttår!