Trollpost for Småtroll desember 2020

Da nærmer det seg juleferie i Trollmyra barnehage.

Det har vært en fin desember måned på avdelinga. Vi har gjort vårt beste for at denne travle tiden skulle bli så god som mulig. Julegavene startet vi med i god tid, onsdagene har vi brukt til baking av pepperkaker/pynting og julebrød baking for Ludde. Det var en stolt gjeng som fikk med baksten hjem. Adventstundene har vært fin med julesanger, lystenning og trekking av bok. «Bok kalenderen» var en suksess, den gleden og stoltheten da deres bok ble trekt var så artig å se. Bøkene har vi lest mange ganger.

Med desember følger mange tradisjonelle arrangementer, men pga gult nivå i barnehagene ble ikke alt som planlagt. Nissefesten fikk vi gjennomført som normalt. Dørene var åpen mellom avdelingene, jåssnissen kom på besøk, han fikk servert nissegrøt og vi fikk pakke hos han. Vi gikk rundt juletre og de voksne dramatiserte På loven sitter nissen. Til lunsj spiste vi nissegrøt.

Lucia ble bare en dag for oss i barnehagen. Det var ei fin stund der stortroll gikk Lucia og sang for oss. Til lunsj kosa vi oss med lussekatter

Julekino var en suksess. Vi fikk låne storskjermen til stortroll mens dem var ute . De fikk kinobilett og litt kinogodt til filmen Sauen Shaun. Til lunsj hadde vi nissepølser.

På turdagene har vi gått tur i nærområdet og sett på de julepyntete husene.

Ståa på avdelingen:

Vi startet desember med at Mari gikk over til stortroll og Victor 1 år begynte hos oss. Victor er kommet seg godt inn i gruppa. Bjarte sluttet sist fredag , da han flytter til Saltdal. På nyåret begynner det en ny gutt i tassengruppa.

3.januar får vi en ny vikar på småtroll som heter Ida. Velkommen til henne.

På nyåret begynner vi med temaet Karius og Baktus. I januar/februar er det tradisjon at de eldste på småtroll drar på besøk til tannlegen. Personalet skal introdusere barna for steder i nærmiljøet og samfunnsinstitusjoner. I den sammenheng skal vi bruke Karius og Baktus som et arbeidsverktøy. Vi skal jobbe med Karius og Baktus for å få kjennskap til et kjent norsk eventyr og viktigheten av god tannhygiene.

Da ønsker vi dere alle ei riktig god jul og godt nytt år.