Trollpost Stortroll januar

Nytt år og nye muligheter. Vi startet året med å være på gult nivå, men kom oss heldigvis ned til grønt nivå ikke så lenge etter. Januar har gått raskt unna, men det betyr bare at det har vært en innholdsrik måned!

Vi startet året med å prate om hva vi har gjort i ferien. De fleste har vært hjemme og kost seg med julemat og de vanlige tradisjonene. Da er det som regel ekstra godt å komme tilbake i barnehagen.

Ellers har vi startet året med temaet «verdensrommet». Det rommer mye og er utrolig spennende. I første del tok vi for oss mørketid og nordlys. Barna har fått laget sitt eget nordlys og vi har lært om forskjellige myter om nordlyset.

Videre skulle vi bli kjent med hvilke planeter som finnes i vårt solsystem og blant annet hvilken rekkefølge de er plassert. Til dette har vi hørt på to sanger om og om igjen. «solsystemet på norsk» og «planetsangen – rekkefølgen på planetene». Begge ligger på youtube og er veldig populære blant barna.

Ute har vi pynta med planeter laget av vann og maling som vi har fryst. De fikk henge lenge takket være kuldegrader og bra vær. Dermed fikk vi øvd oss på planetene ute også.

Barna har fått være med å lage egen planetsisten. Det var stor suksess.

Gjennom arbeidet med solsystemet og planetene har barnehagen bidratt til at barna får "tar i bruk fantasi, kreativ tenking og skaperglede" ved å lage sine egne planeter. 

Vi har også fått litt grunnleggende informasjon om de forskjellige planetene og lært at det finnes steinplaneter og gassplaneter. Og at noen har mange måner, mens andre har bare en eller ingen.

Da vi fikk noen skikkelige godværsdager uten skyer benyttet vi oss av muligheten til å se om vi fikk et glimt av sola. Det gjorde vi. Den lyste hele den dagen. Vi merker at dagene blir lysere og det liker vi!

Nå skal vi videre feire sola og dens tilbakekomst. Før vi beveger oss inn på samiske uker.