Trollpost januar 2022, småtroll

Da lakker det og lir mot februar…

I januar startet vi med temaet Karius og Baktus. Noe ludde (spesielt)syns har vært spennende. Vi har leste boka mange ganger, sett filmen hver fredag og snakket masse om tannpuss og  hva som er bra å spise for tennene og hva som ikke er bra. Vi har gjort kuben om til Trollmyra tannklinikk. Der har vi venta på venterommet og en og en har sittet i tannlegestolen og gapet høyt. Vi telte tenner og leka at vi borret mm. Sangene fra Karius og Baktus har blitt sunget og puss puss så får du en suss.

Alle har laget Karius og Baktus bilder. Tassen malte bilder og Ludde øva på klippe tråd til håret. Resultatet ble veldig bra.

Grillhuslunsj for Ludde på mandager startet opp nå i januar- noe de syns er veldig koselig. Fiskekaker på bål er poppis.

Turene har vi gått i nærmiljøet, mye spennende og se langs veien. Januar har bydd på mye vær så vi har fått brynet oss på diverse føre..

Onsdagene har vi brukt til hinderløype og vannlek noe som er veldig populært og i går var det endelig ludde og blå sin tur å dra i turnhallen. Jiiiiipi.

Vi merker stor fremgang på lengre utetid på torsdagene. De små holder lengre og lengre ut før vi må gå inn. De er blitt supergod på å bevege seg rundt.

Den siste uken har vi begynt å forberede oss til solfest som er nå på fredag. Vi har leita etter sola ute, laga fine soler inne og sunget solsanger. I dag har vi hatt solfest sammen med stortroll. Felles samling der vi synger sangene vi har øvd på og rødgruppa skal ha forestilling om legenden og sola. Deilige vafler, appelsin og smoothi til lunsj. En fin fin dag.

På mandag begynner Eskild snart 2 år hos oss. Velkommen til han.

 Vi skal fortsette med temaet Karius og Baktus, men i uke 5 og 6 skal vi ha samisk uker. “Personalet skal gjøre barna kjent med samisk kultur og levesett og knytte det samiske perspektivet til merkedager og hverdagsliv, kunst og kultur og mattradisjoner” Disse to ukene skal vi jobbe med samisk kultur og tradisjon, og bli bedre kjent med urfolket vårt. Vi lærer om det samiske flagget, synger og hører på samiske barnesanger og prøver å lære oss noen av disse.Vi henger opp bilder av lavo ,reinsdyr og samiske plagg. Hvis forholdene ligger til rette for det, setter vi opp lavvoen, og har samlinger og fortellerstunder her. Vi skal også lage samisk mat. Vi markerer Samefolkets dag med flagg,sang, og avslutter temaperioden med finnbiff og stortroll viser frem kunsten de har laget.

Da ser vi frem til en fin februar!