Trollpost februar 2022, småtroll

Februar går mot veis ende og vi legger bak oss en måned med masse lek, inntrykk, undring og utfoldelse.

Vi startet måneden med to uker der vi hadde fokus på samisk kultur. Samisk kultur skal inngå som en del av barnehagens innhold og skal tilpasses utviklingsnivå og alder. Barna har blitt kjent med det samiske flagget og dets farger. Vi har også lært om reinsdyr og nordlys. Vi har hørt på joik og barnesanger på samisk, og øvd på `fader jakob`. Den første fredagen fikk barna gahkku til lunsj, noe som falt veldig i smak. Den andre fredagen spiste vi finnbiff. Det var blandede meninger om denne retten, men alle var flinke å smake på.

 

De siste to ukene har også vært mer preget av koronasmitte så vi har ikke fått gjennomført alle planer. Vi har fått tilbake til tema Karius og Baktus, som avsluttes denne uka. Ludde har vært på Trollmyra tannklinikk og både fått og gitt tannbehandling. Vi har igjen sett Karius og Baktus, lest bok og sunget sanger.

 

Denne uka har ludde vært i turnhallen igjen og det er stor stas. Det byr på mange motoriske utfordringer og barna streber etter å få til. En god dose mestringsfølelse følger med suksessen.

 

Ingrid, som skal være hos oss frem til nytt barnehageår, har vært hos oss noen dager disse ukene så barna har fått muligheten til å bli kjent med henne før hun starter for fullt uke 9.

 

I mars starter vi på tema `fisk og vann`. I denne perioden skal vi bli bedre kjent med havet, og hvem/hva som lever i det. Ludde skal få ta en nærmere titt på fiskens anatomi og vi skal lage diverse mat med fisk i. Barna skal også få kjennskap til lofotfiske og store båter. Vi skal lage akvarium og de som skal bo inni det. Vi skal på fisketur inne på avdelingen og barna får utfoldet seg i vannlek.

Vi håper på en strålende mars månede!