Trollpost Stortroll Februar

Svosj var februar ved veis ende og vi tar imot mars med åpne armer! Vinteren har lagt seg med et hvitt teppe over barnehagen og skapt mange fine vinterminner for oss.

Vi startet februar med temaet samiske uker. Barna har fått en innføring i hvordan samene levde tidligere og hvilket språk de snakker. Og at det finnes samer i hele Norge, men også blant annet i Sverige.

Barna har fått brukt sine kunstneriske evner til  å lage lavvoer av papir, og sine helt egne samiske vesker. Det har vært utrolig stas når de endelig får tatt det med seg hjem. Tradisjonen tro har vi også lagd Ghakku, et samisk brød som barna synes er veldig godt! Det har vi lagd både inne i stekeovnen og ute på bålet i grillhuset.

Vi markerte Samefolkets dag fredagen før ved å flagge og spise Ghakku.

For å avslutte temaet skulle barna vise frem det de hadde laget. Da samlet vi begge avdelingene til ei forrykende samlingsstund der barna gikk mannekengoppvisning og noen av personalet dramatiserte et tradisjonelt samisk eventyr om Stalloen.

Da det samiske temaet var avsluttet gikk vi over til vintertema. Vi har vært så heldig å ha snø i barnehagen hele februar. Frem til nå på slutten. Det har gitt oss mange dager med aking og skigåing. Og det hele toppet seg med skitur til naustet for rødgruppa. Dessverre ble aketuren til Bestemorenga for gulgruppa avlyst, men vi satser på å ta det igjen ved en senere anledning.

Denne måneden har bydd på forskjellige retter i form av fiskesuppe, tomatsuppe, havregrøt og bananlapper. Barna er generelt gode på å smake før de får lov å konstatere om de liker eller ikke.

Vi fortsetter med turnhallen på onsdager, men nå skulle vi også prøve oss på klatrehallen. Dessverre ble det også avlyst. Korona kom og satte en stopper for det. Heldigvis får vi prøve på nytt i mars!

Ellers jobber vi jevnt og trutt med formingsaktiviteter knyttet til tema. Da bruker vi både papir, saks, lim, blyant og maling for å nevne noen. Barna synes det er stas og kunne vise til mamma og pappa hva de har lagd i barnehagen.

Til slutt hadde Agathe sin siste dag i barnehagen og vi ønsker henne masse lykke til i ny jobb og kommer til å savne henne! Og når Agathe drar er vi så heldige at Heidi begynner på stortroll. Det er mange små som ser frem til det!

 

I mars skal vi fortsette å lage god mat, utfordre oss gjennom aktiviteter og forming, men også på det sosiale for å skape trygge og robuste barn i både barnehagen og ellers.