Trollpost Stortroll Mars

Første vårmåned per definisjon. Vi har fått smakt litt på våren før det kom en reality check og slo oss tilbake til virkeligheten. En mars med både nydelig vær, men også noe storm.

Vi starta tema i mars med carpe diem. Vi prøver å gripe dagen og ta det på barnas initiativ. Den store hiten for tiden er perling. Det perles over en lav sko. Og det skal strykes og det skal tas med hjem. Barna synes det er stas å ta med hjem til foreldre eller andre familiemedlemmer.

Vi har også vært mye ute og pyntet snøen med maling (når det har vært snø). Da blir det laget både slim, middagsretter og diverse spennende oppi bøttene. Barna har fått en forsmak på gjørma også. Vi har brukt vannslangen hyppig, uten særlig nødvendighet da de griser seg ut like etterpå. Men det er læring i det også! Både i å kunne kjenne på gjørma, men også skjønne at man blir skitten av å leke i den.

Etter carpe diem gikk vi over på vikingtiden. Rammeplanen sier at “Personalet skal gi barna anledning til å bli kjent med et mangfold av tradisjoner og kunst- og kulturuttrykk fra fortid og samtid”

Vikingtemaet er nytt av året og barna virket veldig engasjert. Vi har lært litt om hvordan vikingene levde, hva de hadde på seg og hva de spiste. De dro på tokt og jaktet på maten sin blant annet. Vi har tatt utgangspunkt i at kubb oppstod i vikingetiden og har lært ungene en variant av det populære spillet. Barna elsket det, og det ble flittig spilt! Inne har vi lagd våre egne vikingsmykker med enten forbokstaven deres i runealfabetet, eller hele navnet. Og vi har vært på tur og speidet utover mot Saltstraumen og sett etter Raud den Rame og hans store båt. Heldigvis så vi ingen av dem, men spennende å undre seg over at det har levd vikinger så nært oss.

Nå har vi bevegd oss inn på påskeukene og perlene er fortsatt flittig brukt. Barna har begynt å perle påskemotiv, men vi har også startet å male påskeegg. Vi håper påskeharen kommer på besøk til oss og skal kose oss med mer både påskeforming, men også andre påskerelaterte aktiviteter de neste to ukene.

I førskoleklubben har begynt å jobbe lett med alfabetet. Barna lærer seg hvilken bokstav deres navn starter med, men også hvem andre som har like bokstaver. Videre har vi øvd på å skrive hele navnet. Vi har også vært og sett på en skole og blitt kjent med hvordan klasserom ser ut, hva SFO er og ikke minst gymsal og bibliotek. Dessverre kom vi oss ikke inn, så dette ble observert fra utsiden. Men like spennende uansett. Det siste vi gjorde denne måneden i førskoleklubben var å starte med skrivedans. Dette er et pedagogisk opplegg for å bedre skriveferdighetene. Barna syntes det var gøy og vi gleder oss til å fortsette med dette.

Ellers har vi vært på turer i nærområdet. Benyttet oss av både turnhall og klatrehall. Sistnevnte var veldig populært blant de som hittil har prøvd og vi regner med det blir det for de resterende også.  Vi har også spist torskesuppe og sodd denne måneden.

På stortroll har nå Kristin sin siste dag, mens Agathe dro forrige mnd. Det vil si at vi har vært så heldige å få inn Heidi fra småtroll. Også kommer det vikar inn som heter Isak, mens vi venter på barnehagelæreren som skal ta over for Kristin. Vi tror det blir kjempe bra å få inn en mann hos oss, spesielt for barna.

Nå ser vi frem til varmere dager, påskelunsj og mer til som skal skje fremover.

Takk for en fin mars!