Trollpost småtroll mars

Nok er måned er forbi og årets første vår måned er over.

I mars har vi hatt tema `fisk og vann`. Barna har vært med på å lage akvarium og i det flyttet det inn både fisker og maneter. Ludde fikk være med på å sløye en torsk. Dette var en spennende opplevelse som skapte mye nysgjerrighet. De ville både se, ta og lukte på. Til slutt stekte vi litt filet slik at vi også kunne smake på den. Alle barna har hatt mye vannlek, både inne og ute. Ludde har fått seg en tur til Futelva hvor vi matet endene og så på dyrelivet langs vannet. I sangstund har vi sunget temarelaterte sanger som `en ekte lofot torsk jeg er`, `bob, bob, derri`, `ro, ro, ro,din båt` og `ro, ro til fiskeskjær.`. På temaets siste dag dro vi på fisketur inne på avdelinga. Vi lagde fiskestang og ordnet oss en fiskebåt. Det var stor glede blant barna da dem fikk både det ene og det andre på kroken.

Ludde og blågruppa hadde også vårens siste tur til turnhallen. Dette har vært en kjempestor hit og barna elsker å være der. Det har gitt dem mulighet til stor kroppslig utfoldelse inne. Det er deilig å kunne bevege seg så fritt i varme omgivelser uten lag på lag med vintertøy.

Denne måneden har vi også sagt velkommen til Ingrid. Alle på avdelingen har fått tid til å bli kjent med henne og hun har fått tid til å bli kjent med oss. Vi ser frem til tiden sammen mot nytt barnehageår.

De tre første ukene i april skal vi ha `påske` som tema. Vi har smått begynt og har allerede vært på tur og lett etter gåsunger. Vi tok med oss noen greiner og for øyeblikket er det flyttet noen påskekyllinger inn i dem. Videre skal vi ha fokus på tradisjoner rundt påske. Dette innebærer fargen gul, påskeharen, påskekylling, appelsin og karsesåing.

Torsdag 7 april er det påskelunsj for barna i barnehagen. Da blir det felles samling med stortroll før vi får god lunsj og noe godt å drikke.

Etter påske og ut april skal vi ha tema `vær`. Denne perioden skal vi være mer ute og oppleve været som det er. Vi har fokus på å kle seg riktig og kjenne hva været kan gjøre med kroppen. Vi skal også utforske hva vi kan gjøre i forskjellig type vær. 

I slutten av april skal endelig ludde få dra til tannlegen. Dette ser vi veldig fram til og vi tror og har erfaring med at det er en fin opplevelse for barna.

Minner om stengt fra onsdag 13 april tom. Mandag 18 april.

En god april og ei god påske ønskes til dere alle! Hilsen oss på småtroll.