/>

Trollpost Stortroll april

April var den store påskemåneden, der vi både fikk bli kjent med påska sett gjennom kristen tradisjon og tro, og følt på et vær som bare er påska verdig.

Vi har fått brukt kreativiteten godt i april. Vi har mala på vattegg, klippet og lima sammen påskekyllinger pynta med fjær, og perla påskekyllinger, -harer og -egg til den store gullmedaljen. Så moro og godt for mestringsfølelsen å konstruere et helt eget mønster i perlene, og få vise dette stolt fram til mamma og pappa! Vi har også tegna og fargelagt masse flott! Gode utfordringer for de finmotoriske ferdighetene våre!

NRK Super har et flott program som heter Supernytt. Det lærte oss om de ulike helligdagene i påsketida, og var interessant læring for de aller fleste. Noen kjenner godt til Jesus og hans strabaser hjemmefra, mens andre ikke er like godt kjent med hans kjensgjerninger. En av barnehagens oppgaver er å «gi barna kjennskap til og markere merkedager, høytider og tradisjoner i den kristne kulturarven (…). Her er NRK Super et godt verktøy å bruke til å supplere personalets kunnskap.

Vi har også blitt kjent med den mer fiktive, men kanskje av barna mest favoriserte delen av påska, nemlig Påskeharen. Vi har lest bøker om Påskeharens ulike eventyr, og ikke minst fått en personlig video fra han, der vi ser hans besøk i barnehagen når han gjemmer årets påskeegg. En virkelig høydare for ungene! Påskeegget ble funnet i fellessamlinga med Småtroll, og smoothiene i egget ble nytt til dessert etter påskelunsjen. En hyggelig dag, der vi fikk kjenne litt på spenning og iver knyttet til årets første helligdagsperiode – og ikke minst ferietid. Ungene gleda seg til ferie og kvalitetstid med familiene sine, noe som ble snakka mye om i dagene før.

Tema etter påskeferien har vært trafikk. Vi har utforska nærmiljøet og begynt å lære oss hvordan vi skal orientere oss og ferdes trygt i trafikken. Naffen og vennene hans i Nafdalen har lært oss ting som hvorfor det er viktig å bruke belte i bil og buss, hvorfor trafikklysene er viktige, og betydningen av de ulike skiltene vi ser langs veiene. Ungene er blitt knallgode på trafikkskiltene, det er bare å spørre dem! Et av de viktigste momentene disse ukene – og noe vi jobber med hver gang vi går på tur – er å huske på å stoppe når vi kommer til et gangfelt, før vi ser oss for. Setninga «venstre, høyre, venstre, klart» fra en av Naffens sanger er godt innprenta nå, og ungene har blitt svært gode på å se seg for før de krysser veien.

I morgen, fredag, er Gretes eventyr her i Trollmyra barnehage ved veis ende, og på mandag kan vi ta godt imot Birgitte, vår nye barnehagelærer. Vi tar nok ei uke med Carpe diem-tema, og følger ungenes initiativ mens vi blir kjent med Birgitte. Etter det håper vi at vinteren har sluppet taket helt og gitt plass til våren, slik at vi får fordypet oss litt i neste årstid og utforsket alt som følger med den – inkludert nasjonaldagen vår. Vi har vært bortskjemt med nydelig vær i april, og fått kjenne på følelsen av mindre klær på kroppen – det var godt så lenge det varte. Vi rakk å ta ut syklene, og få sykla noen dager før snøen kom tilbake. Kom mai, du skjønne milde!