Trollpost april, småtroll

Da nærmer april seg slutten og vi skal snart si velkommen til mai 😊

I april har vi hatt påske som tema, samt vær. Barna har fått lage sin egen skål av trolldeig, som vi har stekt i ovnen og deretter har barna fått male disse. Tassen koste seg med å male, spennende å ‘lage’ farge med penselen og kanskje male litt på seg selv også… 😊 Ludde hadde det også gøy med å male. Etter at skålene var tørket ferdig har barna sådd karse i dem. En spennende prosess og vi rakk å vanne å se til karsen før de ble sendt hjem.

Vi har hatt flere samlinger rundt tema påske hvor vi har sunget «En liten kylling i egget lå», en sang som barna så ut til å være veldig glad i og har gått og sunget på i ettertid 😊 Påskelunsjen som vi hadde sammen med Stortroll var veldig koselig, barna synes det var veldig spennende å se på filmen der vi så at påskeharen har vært på besøk i barnehagen og gjemt påskeegg! Ivrige lette vi rundt på avdelingen og til slutt fant vi det. Da ble det litt ekstra godt til fruktmåltidet. Lunsjen spiste vi inne på Småtroll, med påskeduk, lys og varme boller og kakao. Vi håper dere alle har hatt ei god påske sammen og nytt ferien.

I midten av april begynte vi å se etter vårtegn ute. Snøen har kommet og gått litt, men den siste tida har vi hatt mindre snø, og vi kan se at våren gjør sin anmarsj. Vi har studert gåsungene på trærne som har begynt å få grønn farge, tenk at det kommer grønne blad ut av dem.. 😊 Artig for barna å se. På turene vi har gått har vi sett hestehov og snakket om at det er en av de første vårblomstene som dukker opp. Oppe i skogen i barnehagen har vi vært funnet maur som er i gang med å bygge maurtue. Her har vi vært flere ganger og besøkt maurene og holdt dem. Vi har snakket om at når det blir vår kommer det mer liv ute, både småkryp og blomster er i gang med å dukke opp og noen trær har sånn smått begynt å bli grønne.

De to siste ukene i april har vi også hatt om tema `vær` hvor Ludde har hatt ekstra fokus på å kle seg etter været. Vi har også snakket om sola og at det er viktig å smøre seg med solkrem slik at man ikke blir solbrent. Tema var i og for seg godt planlagt da vi har vært innom alle årstidene på denne korte perioden, med (nesten) sommervær, regn og sludd og i tillegg mini vinter.

Ute har vi nå funnet fram syklene. De er veldig populære, og barna tar gjerne med seg voksne og hverandre på en sykkeltur 😊 De er gode på å ta hensyn til hverandre og leker godt ilag 😊 Ellers er bøtter og spader i flittig bruk, og det lages både snø, sandslott og kaker.

Ludde har hatt sitt første tannlegebesøk, og det gikk veldig bra. Der fikk de prøve å sitte i tannlegestolen, se på utstyr og de fikk tatt en titt i munnen til bamsene som bor på tannlegekontoret.

I mai skal vi ha tema `småkryp` og vi skal ta et dypere dykk inn i hva våren har å by på. Vi er som nevnt allerede godt i gang med å studere blant annet maurene og det blir spennende å se hva annet vi kan finne etter hvert.

Vi ser fram til Mai og flere fine dager sammen med de flotte barna deres på Småtroll. 😊

Minner om at vi har stengt torsdag 26. mai (Kristi Himmelfarsdag) og fredag 27. mai (planleggingsdag).

Hilsen oss på Småtroll