Trollpost -Stortroll mai

Kom mai, du skjønne milde 😊 Tenk at mai snart er omme og i denne måneden har barna fått kjennskap til trafikkregler og blitt kjent med dyret Naffen som er et pedagogisk verktøy. Dette har vi brukt sammen med barna for å lære om trafikksikkerhet. De to siste ukene har vi hatt 17. mai forberedelser der barna har fått vært med å lage 17. mai pynt som vi har pyntet med både ute og inne.

I starten av mai presenterte vi tema trafikken for barna, der vi pratet med barna om hvordan vi skal forholde oss til trafikkregler og hvordan vi skal te oss langs veien. Vi tok med barna på skiltjakt og de fikk ta bilder av skiltene som de fant. I barnehagen lagde vi collage av bildene.

Vi har hatt ulike trafikk aktiviteter sammen med barna som blant annet trafikk lotto, vi har perlet trafikk skilt som vi har pyntet avdelingen med og vi har også fargelagt skiltene. Ute har vi hatt leker som Rød lys.  I Rammeplan står det at personalet skal «legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring».

I midten av mai hadde vi ei uke med «Carpe Diem» der barna fikk være med å bestemme hva de hadde lyst å gjøre denne uka. På morgenen var det mange av barna som ville leke inne på storrommet, her bygde de hytte av tepper og av kasser.  Noen av de andre barna ville leke på gulvet med togbanen og barna lagde ei stor togbane med broer. Vi ser at barna har godt av at det er ei uke med mindre planer og at barna får erfare å få medbestemmelse på det som skjer i barnehage hverdagen.

Vi har også hatt små turer i nærområdet for å plukke søppel og gjøre rent rundt barnehagen. Vi tok med oss poser og gikk utenfor barnehagen for å plukke søppel. Barna fant masse søppel som lå langs veikanten og da vi kom tilbake til barnehagen så fikk barna være med å kaste det i riktig avfallspost. Etter turen snakket vi med barna om hvorfor det er viktig å ta vare på naturen. Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi står det i rammeplan at barnehagen skal bidra til at barna «får kjennskap til naturen og bærekraftig utvikling, lærer av naturen og utvikle respekt og begynnende forståelse for hvordan de kan ta vare på naturen».

 Uti mai har vi også hatt 17 mai forberedelser, her har barna laget 17.mai pynt som vi har hengt opptil selveste 17.mai. Vi har også hatt samlingsstunder om Grunnloven og hvorfor vi feirer 17 mai. Vi har også øvd på sangene som «Ja vi elsker» og «Til dovre faller» som vi har spilt på storskjerm inne på Stortroll.

16 mai øvde vi å gå i tog, barna fikk hver sitt flagg og førskolebarna fikk holde fanen.  Det ble stor stemning i toget og barna var med og sang «Ja vi elsker dette landet».  Barna var også med og hentet greiner, som vi satt i ei bøtte med vann og som vi pyntet med sløyfe. Til lunsj koset barna seg med pølse med brød.

 Nå har vi også vært så heldig å fått kjent litt på sol og godt vær i barnehagen, som har vært helt fantastisk. Nå som været er blitt mildere og varmere så er det lurt at dere går igjennom skiftetøy og utetøyet og ta vinterklær med hjem.