Trollpost mai, Småtroll

Da var mai forbi, og her kommer en oppsummering på hva vi på Småtroll har gjort denne måneden.

I mai har vi hatt tema Småkryp. Det er alltid like spennende når været skifter og naturen endrer seg, og våre kjente og kjære småkryp dukker opp igjen. Barna har vist stor interesse for disse små skapningene som er så rare, spennende og forskjellige. Vi har vært på flere turer i nærområdet hvor vi har lett etter småkryp; da har både jorda, buskene og gresset blitt nøye undersøkt og jammen har vi ikke funnet både mark, biller, edderkopper, snegler og maur. Hvert funn feires høyt, og småkrypene har blitt både holdt og sett på gjennom små glass. Vi har sammen med barna undret oss over og funnet svar på hva ulike småkryp spiser, hvor de lever og hva de gjør. Naturen og dens mangfoldighet tilbyr barna et spekter av nysgjerrighet, undring, læring og lek, og rammeplanen for barnehagen sier at barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og sørge for at barna får et mangfold av naturopplevelser samt opplever naturen som arena for lek og læring. Inne har vi hatt formingsaktiviteter, og barna har lagd både edderkopper og marihøner av diverse formingsmateriale. Vi har også lært oss noen nye sanger, og en småkryp-versjon av ‘Lille Petter Edderkopp’ har barna likt spesielt godt.

Vi har også feiret 17. mai her i barnehagen, og dagen før den store dagen gikk vi hele barnehagen i vårt eget 17. mai tog. Vi spilte musikk og sang, veivet med flagg og ropte hurra! Barna har også lagd sin egen 17. mai pynt med fargene rødt, hvitt og blått. Rammeplanen for barnehagen sier at barnehagen skal la barna bli kjent med norske tradisjoner, høytider og verdier.

Vi har hatt mye forskjellig vær i mai, ut av vinduet har vi fått sett både snø, hagl, regn og sol. Den siste perioden av mai har vi virkelig fått kjenne på godvær og varme, og det har vært deilig å være masse ute i mindre klær. Vi har sett at trærne har fått farge, kjent at sola varmer og gresset grønnes. Barna koser seg masse ute, det er godt å kunne bruke kroppen til både løping, klatre i bakker, sykling og annen lek. De minste barna får masse god motorisk øving ved å komme seg opp i skogen selv, ofte for å ta en kikk på maurtua. Det er gøy å prøve selv og å mestre nye ting, gjerne sammen 😊 Barnehagen skal sørge for at barna opplever trivsel, glede og mestring ved allsidige bevegelseserfaringer, inne og ute, året rundt. Barna skal også få videreutvikle sine egne motoriske ferdigheter og utfolde seg kroppslig.

Vi har hatt en veldig fin mai-måned, og ønsker nå juni velkommen – da skal vi ha tema sommer og ser fram til mange nye fine stunder sammen med de flotte barna deres her på Småtroll.

Hilsen alle oss voksne på Småtroll