Trollpost Stortroll juni

Årets første sommermåned! Og jaggu har den ikke glimta til med mye fint vær også!

Våren og denne første sommermåneden har vært full av spennende ting å utforske. Vi har leita etter insekter og småkryp, og studert disse i forstørrelsesglass. Vi har fulgt med på prosessen til småfuglene, som har laga reir i fuglehusene vi laga i fjor vår, og ungene som nå har klekket seg ut av eggene. Vi har ikke tort å åpne husene og se på ungene enda, men spakt kvitter høres daglig!

Vi har også forska med vann. Rammeplanen sier at “Barnehagen skal bidra til at barna opplever, utforsker og eksperimenterer med naturfenomener og fysiske lover”. Vi har hatt ulike eksperimenter med vann, og sett på hva som skjedde med elementene vi tilsatte vannet. Vann er et fantastisk naturfenomen, som ungene har fått blitt godt kjent med gjennom dette temaarbeidet. De har også fått leka masse med vann – i ulike varianter. Og ikke minst, fått bada! Vi har jo avslutta juni måned med varmerekord, da sier det seg selv at basseng, vannspreder og vannleker måtte fram!

Ellers har vi hatt Sommerkaffe, og avslutning for Rødgruppa. Det var kjempetrivelig at så mange kom og fikk seg en kopp kaffe og ei vaffel eller to i hentinga, og tok seg tid til å sitte og prate litt. Fjæreturen til Rødgruppa var også i år stor suksess. Ungene storkosa seg i fjæra hele dagen! De lette etter krabber, småfisk, tangsprell og skjell, fikk dra på en liten «fisketur» i skogen der, og kosa seg med pølser fra grillen og en liten godtepose før foreldrene endelig kom. De sang av full hals til Bolla Pinnsvin, og dansa årets BliMe-dans med fullt engasjement. De måtte jo også selvfølgelig få en liten gave fra barnehagen, som minne om tida i Trollmyra barnehage. En kjempeflott dag, og en kjempeflott gjeng vi nå må sende av gårde på skola! Vi kommer til å savne alle sammen SÅ mye!

Nå er vi inne i sommerferietida, og planene vil variere fra uke til uke. Neste uke skal helse og velvære stå i fokus, etterfulgt av Piratuke, og mange andre spennende temaer. Neste uke er siste uke vi er «alene» på Stortroll, før vi i uke 28 slår oss sammen med Småtroll. Det blir også noen uker med sommeråpningstid, når det er få unger i barnehagen.

Vi ønsker med dette riktig god sommer! Vi ser fram til å ta fatt på et nytt barnehageår i uke 33.