Trollpost småtroll, juni

Sommeren han meldt sin ankomst og vi har nytt flotte dager med sol og utelek.

 

Denne måneden har vært fylt med vannlek, hinderløype og oppdagelsesferd. Hinderløype er noe barna virkelig har sansen for. De får øvet på grovmotorikk og de får kjenne mestringsfølelse og et ønske om å gjøre det flere ganger. Alt som skjer ute når sommeren kommer er også spennende for barna å følge med på. Maurtua er fortsatt en slager og vil nok være det så lenge den er der. Det er spennende å se alle de små maurene løpe rundt. En skrekkblandet fryd er det når mauren kommer opp i hånda og man kan studere den enda nærmere.

Endene i Futelva har vi også besøkt noen ganger. Vi har gitt dem mat og prøvd å sitte helt stille for at de skulle komme enda nærmere, det gikk ikke så bra, men spennende var det. Vi fikk til og med sett et par andunger som var sammen med mammaen sin.

Inne har vi holdt på med formingsaktiviteter. Rammeplan sier at  ``Barna skal støttes i å være aktive og skape egne kunstneriske og kulturelle uttrykk.``  Ludde har øvd seg på å klippe med saks, vi har terpet på turtaking med å spille ulike typer spill og vi har lagd ulike kunstverk, både med paljetter, maling, blad og diverse andre materiell.

Vi har også hatt sommerkaffe for foreldrene og dette synes barna var kjempe stas. Kaffe og vafler ute gjorde virkelig susen. Vi setter pris på at så mange kunne komme og tok seg tiden til å slå av en prat, både med de ansatte og andre foreldre.

Videre i sommer vil vi ha et nytt tema for hver uke. Denne uken har vi hatt tema `dyr` og i neste uke skal vi ha tema `kunst`. Fra og med uke 28 til og med uke 31 slår vi sammen begge avdelingene. Vi vil også ha sommeråpent de ukene det er minst barn.

God sommer fra alle oss på småtroll