Trollpost Stortroll - September

Årets første høstmåned er forbi – Vi har vært superheldig som har fått mange flotte høstdager i september.

Der var den første høstmåneden snart forbi, måneden har bydd på mange flotte høstdager, med solskinn og mange fine farger på trærne.Været har vært så fint at vi har benyttet oss av det gode været og vært mye ute. Vi har lekt i sandkassa og hatt fremme både dumpere, lastebiler og gravemaskiner mens noen av barna har lagd nydelig sandkaker med silsand på toppen som da ble til både sukker og kanel.Vi har også leitet etter insekter og vi var så heldig som fant både snegler, mark og tusenbein på en dag! Barna ble supergira så vi bestemte oss for å utforske og se nærmere på insektene som vi fant i marka, vi tok frem forstørrelsesglass og IPAD sammen med barna.

 Vi har kommet godt i gang med tema Dunderly. I rammeplan står det at barn skal«opplever spenning og glede ved høytlesning, fortelling, sang og samtale» Monstrene skal være med på samlingsstunder og på turer i marka sammen med oss.  Vi har også tatt fram noen av monstrene og barna har fått både sett og holdt dem i hånden sin. Nå gleder vi oss til å bli ordentlig kjent med monstrene i Dunderly gjennom både fortelling, sang og lek.

Vi har også hatt brannøvelse, her fant vi frem brannkonstabel kostymer, vi lagde Walkie – Talkie og vi har hatt samtaler om barnnvern og bålbruk. Vi har hørt på fortellinger om Bjørnis og sangene hans.  Midten av uka gjennomførte vi brannøvelse her i barnehagen, som var spennende for både små og store, øvelsen gikk kjempefint.

Ellers har vi vært heldig å fått låne turnhallen hver fredag, der barna får utfolde seg i mange varianter. Turnhallen har trampoliner, matter, ringer og masse annet gøy for barna. Her har barna muligheten til å løpe, hoppe, slå hjul og være i fysisk aktivitet.

Førskolebarna har kommet godt i gang med klubben, vi startet med å sette opp regler og rammer på hvordan vi ønsker å ha det sammen. Vi har brukt de første ukene på å sett på identitet og sett på familien til barna. 

Oktober er snart på tur og vi skal fortsette å kose oss fremover ved å være ute i høstværet og fortsette temaarbeidet vårt sammen med barna. 

 Hilsen oss på Stortroll