Trollpost Småtroll august og september

Den første tida av nytt barnehageår har vær prega av tilvenning på Småtroll. Vi har brukt tida på å bli kjent med de nye barna, og har tatt tilværelsen med knusende ro.

Årets prosjektarbeid skal dreie seg om Babblarna, og vi har brukt tid på å bli kjent med også dem. Vi har snakket om navnene på figurene, hvilke farger de har, samt andre fysiske særtrekk. Flott begrepstrening! Vi har også snakka om familiene våre, og fått laga huset vårt. Babblarna har naturligvis fått sitt eget hus – akkurat sånn som alle ungene! Så kjekt å få se alle sine husstandsmedlemmer! Det er også et fint trygghetsobjekt for barna. Ungene er stadig ute i garderoben og ser på både sin og de andre sine familier.

Vi har også brukt mye tid ute så langt i høst. Vi behersker sykling med trehjulssyklene bedre og bedre, og nå sykles det i stor fart rundt barnehagen! Noen har også begynt å mestre å ha et barn til bakpå sykkelen sin, og syns det er stor stas å være den som sykler med noen på – sånn som Stortroll gjør. Vi har etter hvert kommet oss på turer rundt i nærmiljøet. Hovedfokuset er å komme seg litt ut av barnehagens område og få nye impulser og opplevelser. Derfor bruker vi god tid på turene, og det er ikke nødvendigvis de lange turene som gås, men heller fokus på å stoppe opp og se på ting vi finner ute og snakke om dette. Et annet fokus er på mestring, og vi etterstreber at alle skal få gå litt selv for å få brukt kroppen sin, og få litt ekstra fysisk og grovmotorisk stimuli.

I høst har vi også starta opp med turer til Turnhallen, for å få litt nye grovmotoriske utfordringer. Nytt av året er at også Tassen er med på det. Så langt er det en stor suksess, og ungene har kosa seg SÅ mye der! Et av ukas høydepunkter er når vi kan dra i Turnhallen og hoppe på trampolinene! Fram mot jul blir det tur dit to fredager i måneden, og det skal nytes. «Personalet skal gi barna tilgang til varierte og utfordrende bevegelsesmiljøer, sanse-opplevelser og kroppslig lek ute og inne, i og utenfor barnehageområdet».

Det har også blitt tid til litt forming. Vi har prøvd ut ulike maleteknikker, og har både mala med fingrene, pensler og ballonger.

Ludde har også fått bidra litt med varmlunsjen innimellom. Kutting av fiskeboller til fiskebollesuppa er en flott måte å få utfordra øye-hånd-koordinasjonen på! Og så er det jo litt ekstra moro å spise mat man selv har vært med på å forberede.

I uke 38 var det Brannvernuke, og vi rette oppmerksomheten litt ekstra mot brannsikkerhet. Vi har sunget bæbu-sangen, hørt på Bjørnissanger og dansa sammen med Bjørnis. I tillegg har vi sett på brannbiler, og lest om Brannmann Sam. Vi har også øva på hva vi skal gjøre dersom brannalarmen går i barnehagen.

I tida framover skal vi fortsette med familien vår, og skal også begynne å snakke om vennskap. Da skal vi gå litt ekstra inn på det med å dele, ikke ta fra, og å vente på tur.