Trollpost - stortroll Oktober

Vel overstått oktober alle sammen, tenk at den andre høstmåneden vår er over og måneden har bare rast forbi. Oktober startet litt våt og kald da vi plutselig fikk besøk av hagel, vind og regnvær som da er ganske så normalt denne måneden. Men for mange var det stor stas da haglet la seg godt over terrassen på barnehagen og vi kunne skli litt på is og hagl.

Hele måneden har vi jobbet godt med tema Dunderly og blitt bedre kjent med monstrene. Første uka i oktober hadde vi fokus på språklek og språkaktiviteter der barna blant annet skulle leke; Kimslek med monstrene og vi hadde en navnelek sammen med Buster og Moi, der barna skulle klappe og stavet navnet sitt. Å ha med bamsene gjør at barna også syns aktivitetene blir enda mer spennende og morsomme. Vi har med Dunderly-monstrene med på både turer, samlingsstunder og spontanlek gjennom dagen. Barna liker å ha de med i lek, både på dukkerommet og storrommet på Stortroll.

Ute har vi også hatt Moi og Buster på Dunderly – bowling, det var stor stas for både små og store. Vi tok frem bokser og fant fram en ball som vi trillet mot boksene, og da det var Moi sin tur, stod barna og heiet Moi fram - HEIA HEIA MOI!

 Tirsdager har vi turdager og begge gruppene har vært både i Mørkvedlia treningspark, Bjørndalsletta og Hestmodalskrysset. På turen har vi med oss 4 sekker som gul og rødgruppa deler på, vi opplever at barna liker å bære sekk på turen. Da får også barna øve på å ta vare på sin egen sekk og venne seg til å ha sekk på ryggen. 

På turene har vi også hatt med Buster og Moi i sekkene. Turene har bydd på litt krevende terreng, når det har regnet har det vært noe glatt, men det ser ikke ut som det har plaget stortroll i det hele tatt. Barna er glad i å gå på turer, klatre i trær, gå på utforsking og lete etter både steiner og pinner. På mange av turene leker barna mye spontanlek og barna har en fantastisk fantasi som gjør at barna leker at de plutselig er midt i jungelen eller i klatreskogen sammen med klatremus fra Hakkebakkeskogen. 

 I slutten av måneden har vi hatt FN – uke i barnehagen, her har vi brukt materiell fra Stine Sofie stiftelsen. Tema handlet om kroppen min og i samlingsstunder snakket vi med barna om grenser og min egen kropp. På slutten av uka lagde vi vårt eget armbånd av perler som barna fikk med seg hjem.

 Nå er vi godt i gang med førskoleklubben, vi har holdt på med noe som heter for Skrivedans. Skrivedans er et metodisk opplegg der vi danser og gjør ulike bevegelser etter musikk, deretter skal barna gjøre de samme bevegelsene på papir med blyant eller kritt etter musikken som vi spiller av. Her blir det mange flotte- kunstverket som legges i permene deres, når førskoleklubben er over. På førskoleklubben øver vi også på blyantgrepet og bruk av saks.

 

Tiden fremover vil vi jobbe videre med Dunderly tema med barna, og smått gjøre litt juleforberedelser.