Trollpost oktober, Småtroll

Da var nok en måned gått og vi nærmer oss jul med stormskritt!

Denne måneden har inneholdt mye lek og moro. Turnhallen er en stor suksess for alle på Småtroll. Dessverre ha oktober vært prega av sykdom i personalgruppa, så vi har mista et par turer til Turnhallen, og måttet endre litt på planene våre. Til gjengjeld har vi fått dratt en tur sammen med Gul og Rød. De ukene vi ikke har besøk i Turnhallen, har vi fokus på kropp og bevegelse gjennom hinderløype, enten ute eller inne. Vi har også snakka om kroppen vår, og hva vi kan gjøre med den; krype, hoppe, gå, løpe, balansere og lignende.

Vi har fått de ukentlige turen våre, og har blant annet vært ved Futelva og mata endene. Stor stas for alle parter! Vi har også vært på lekeplassen ved barnehagen – en flott lavterskel tur, der også Tassen klarer å gå hele veien.

Vi har hatt mye fokus på lesing den siste tida. Vi har lest masse i de nye bøkene våre om Babblarna, lest om Lillesøster, Påls bil, og ulike bildebøker. Høytlesning er viktig for språkutviklinga, og er jo en av hovedtemaene våre dette året. Vi har også fortalt eventyr, gjerne med bruk av konkreter. Vi har hatt mange sangstunder, både fritt i det daglige, men også mer organisert, der vi har en boks med konkreter som representerer en sang, som ungene får velge fra. «Personalet skal bruke varierte formidlingsformer og tilby et mangfold av bøker, sanger, bilder og uttrykksformer».

Mot slutten av måneden begynte vi med grillhusfrokost sammen med Stortroll. Så langt har det vært stor suksess, og vi gleder oss til å fortsette med det – det er gjerne ekstra stas i førjulstida.

Om et par uker starter vi opp med juleplan og juleforberedelser, og alt som følger med det.