Høsten og Carpe Diem, Småtroll

Vi er nå inne i en Carpe Diem-periode i barnehagen. Her kommer litt info om hvordan høst-perioden har vært, og hvordan tiden fremover vil bli.

Nå er høsten som periode avsluttet, og vi har gått inn i en Carpe Diem-periode. Vi har koset oss masse i oppstarten av høsten, med både organiserte og frie aktiviteter. Etter tilvenningsperioden satte vi i gang med de faste aktivitetene, som turdager, morramøte, Ludde- og Tassengrupper, hopp&sprett, musikkstund og vannlek.

 

Ungene har overrasket stort i de ulike aktivitetene, de sitter jo som lys og følger med! Lesing er gøy, sang og musikk er toppers, dans er morsomt og eventyr er spennende. Vannlek falt i stor smak hos barna, det var gøy å få lov til å grise med vann uten at det blir stoppet;-) På turene våre er det aktive barn vi har med oss, og de er ivrige til å utforske i blant annet grøftekantene langs veiene vi går.

 

Månedens sanger har blitt sunget mye, noe som har ført til at alle barna er godt kjente med de. Morsomt å høre at de går rundt og traller på "Klappe lille magen" og "Hode, skulder, kne og tå", begevelsene er de også godt kjente med! Kroppen min som tema har vært veldig fint. Barna er interesserte og de er blitt flinke til å peke ut ulike kroppsdeler på seg selv og hverandre.

 

Nå som det er Carpe Diem, kommer vi til å fortsette med de faste rutinene våre som står på ukeplanen. Men innholdet i det ulike gruppene og samlingene vil bli mer spontant og fritt. Vi ser etter barnas ønsker og interesser, og vi kommer til å ha fokus på flere formingsaktiviteter i perioden fremover enn vi har hatt til nå. Barna skal få utforske flere ulike teknikker innenfor maling, både med fingre, pensler og ruller, på veggen, benken og ved bordet:-)

 

PS: Nye bildealbum er lagt ut på hjemmesiden, samt at rammen i gangen er oppdatert :-) Ta dere en titt!

 

HUSK: Bamsedagen fredag 27.okt; la barna ta med egen bamse og forbered dem til bamsefest:-)