Trollposten Stortroll april-13

Vinterperioden vår har vært preget av masse snø, ski og masse fysisk fostring

Samefolkets dag:
Vi har feiret samefolkets dag, med bidos som barna selv sto for. De kuttet grønnsaker og dekket bord. Rødgruppa var på teater på Nordlandsmuseet, der de fikk en smakebit av samiske sagn. Vi jobbet aktivt med isskulptur prosjektet vårt hele uka. Vi samlet melkekartonger, og jobbet med hvilke farger det samiske flagget har. Vi avsluttet den samiske uka med å lage det samiske flagget i isblokker ute i snøen.


Karnevalet gikk av stabelen med flotte kostymer, spente og glade barn og pølsekafe i år hadde vi lagd forskjellige stasjoner, med sett halen på grisen og andre aktiviteter. Vi hadde eget ansiktsmalingsrom for de barna (og voksne) som ønsket det. Felles sangstund, og deilig pølsefest mat!


Isfiske Rød og gul har vært på isfiske og flere kom hjem med egenfiska fangst. Håper det smakte dette var et tilbud fra naturskolen i bodø, og vi var kjempe fornøyde!


Mørkvedhallen har vært populært, med sanglek, ballek og andre organiserte aktiviteter. Frileken er også flott


VM
Vi har tatt oss et dypdykk i våre skisportshelter, og til og med sett skirenn på storskjerm vi klarte til og med og holde tellinga på hva vi fikk av gull, sølv og bronsje!


Snøformingsuke
vi avslutta vinterperioden med snøformingsuke, der alle barna og de voksne har bidratt til å lage en flott borg, og for ikke å glemme BORGFESTEN vi hadde tilslutt


Påske
Vi har en liten hvileperiode nå der vi koser oss med påskepyntlaging, og forberedelse til deilig påskelunsj. Der har barna fått bestemme hva vi skal ha slags pålegg ol, og vi står selv for pynting og baking Vi har tatt oss god tid, og jobba kjempegodt med årets påskehøner


Carpe Diem
Etter påske blir det noen uker med Carpe Diem, før vi for alvor begynner med våren. Da vil vi jobbe med barnas egen medvirkning, og ta dagene litt som de kommer… det gleder barna seg til!

Viktige datoer

21 Mars, Erlend S
26 Mars, Niklas
3 April, August
8 April, Brynjar
20 April, Storm
Mørkvedhall 10.03