Trollpost for Stortroll

Oktober har plutselig kommet og vi er godt i gang med barnehageåret - og høsten. Været er kaldere og barna må hyres bedre enn vi har blitt vant til fra sommervarmen.

På Stortroll har vi disse to månedene hatt eventyret om Reve-enka som gjennomgående tema, og vi har presentert dette i ulike former. Til å begynne med leste vi eventyret, slik at barna skulle bli kjent med det. Vi har også sett filmen av Ivo Caprino. Videre har vi voksne dramatisert, og barna selv har både dramatisert og lekt fortellingen om den stakkars revefrua som mistet mannen sin. Vi fortsatte med å ha quiz, og barna hadde full kontroll både på frierne og Korse. Reveenka som tema fortsetter med ulike aktiviteter fram til desember, da juleplanene tar over.

Barna har fått etablert seg i gruppene igjen og Rødgruppa har til nå holdt på med Tarkus og ulike oppgaver og aktiviteter knyttet til trafikken. Dette kommer til å gå igjen hele året. Gulgruppa har hatt fokus på vennskap – vi har jo fått en ny gutt inn her. Det er et aktivt gjeng, og vi prøver å gjøre aktiviteter i gruppa hvor barna får bevegd seg og brukt kroppen sin. Blågruppa har fokus på lek og samspill og har base på Småtroll. Her leker de og øver seg på å ta kontakt med hverandre og bygge gode relasjoner og vennskap. De leker blant annet rollelek, som er med på relasjonsbygging.

Flymuseet har for tiden utstilling av tropiske slanger, og denne har både Gul- og Rødgruppa vært på hver sin gang. Dette var utrolig populært blant ungene – og enda bedre ble det da Elin kjøpte inn lekeslanger! Siden gruppenes besøk på flymuseet har barna lekt med slangene hver dag i barnehagen.

Vi har også begynt å komme i rutine på Mørkvedhall-besøk. Til nå har vi vært der to ganger og lekt og koset oss. Barna synes det er morsomt å få være der og klatre i tau, turne i ringer, spille fotball med mer. Vi har også med oss musikk, og varmer opp til sanger barna liker. The fox og To dråper vann er selvsagte musikkvalg i barnegruppa for tiden. Videre har vi ulike fellesleker, som blant andre Haien kommer og Stiv heks.

Både barna og de voksne liker å være på tur, og så lenge det lar seg gjøre, drar vi. Vi har til nå vært i Hemmeligskogen, Trollskogen og Bjørneskogen, og det ser ut som sistenevnte er barnas store favoritt. Her er det disser, klatretau, nett og mye annet som barna storkoser seg med. Vi ser at vi gjerne kunne tenkt oss et til referanseområde, og tar i mot den hjelpa vi kan få når vi har funnet den perfekte plassen.

Vi har valgt å satse stort på hjemmesiden vår i år, og vi håper dere som foreldre og brukere av denne er fornøyde. Vi håper dere synes det fungerer bra og liker å lese dagsrapporter med mer digitalt. Dersom dere har ønsker om forandringer i forhold til denne, tar vi mot tilbakemeldinger – både ris og ros.