Trollpost Småtroll

I Trollposten fra oktober kan du lese om ulike ting som har skjedd på Småtroll den siste måneden.

Da var nok en måned over, og november er i gang. Oktober har vært en måned som har vært svært variabel værmessig. Vi har hatt kjølige dager med mye vind, vi har hatt snø på bakken og vi har hatt nydelige, solfylte høstdager. Vi synes det er viktig å være ute med alle og en hver i løpet av en dag, og det har vi fått til så å si hver dag. Barna koser seg ute, og vi skal si dere at noen av de minste ble forundret når det var hvitt på bakken! For noen ble det mest en frustrasjon, på grunn av at de kom seg ikke frem slik som de er vandt til, mens for andre var det en sann glede. Vi gleder oss til nye snømengder, slik at alle får øve seg på ulike fremkomst-teknikker og se snøens muligheter.

I oktober har vi virkelig kommet i gang med ukeplanen vår, til stor glede for store og små. Vi har hatt vannlek, hvor det blir mye plasking og spruting. Både Tassenbarna og Luddebarna viser tydelig at de liker dette veldig godt. Det er alltid kjipt å måtte tørke seg og få på seg tørre klær…. Vi har også hatt musikkstunder med Ludde, hvor høye/lave toner og rytme har vært i fokus. Her får barna utdelt ulike instrument, som de får teste ut mens vi synger rytmiske sanger som «Se regndråper», «Jeg er en liten spillemann» og «Vokalsangen». I tillegg er de største Luddene fortsatt i Mørkvedhallen med Stortroll hver tredje onsdag. Der er det ei toppers stemning, og de får virkelig bevegd i fra seg all overflødig energi i kroppen.

Luddegruppa har virkelig begynt å fordype seg i «Geitekillingen som kunne telle til fem» - de har nå lest eventyret mange ganger og nå kan de innholdet. Derfor har vi gått et steg videre; vi har nå laget båten til Geitekillingen. Den har vi laget av å spleise flere store pappesker sammen til en båt, også har vi malt den blå og fin. Novemberinnholdet i Luddegruppa vil nå være å starte og dramatisere eventyret. Både barn og voksne skal dramatisere, det blir gøy! I Tassengruppa har det blitt sunget kjente og kjære sanger. Vi har nå fått månedenes sanger opp å gå, de henger på tavla i gangen – bare å ta med seg et eksemplar hjem for å øve. Disse sangene bruker vi på morramøtene og i Tassengruppa.

Ellers i oktober har det vært både FN-dag og Bamsefest. FN-dagen er det stortroll som markerer, men Småtroll fikk seg en smakebit på den afghanske maten som moren til Nazia på Stortroll lagde. Nam nam! På Bamsefesten ble det også nammenam, med ei stoor Bamsekake. Barna koset seg på formiddagen med bamselek, før de fikk se på voksendramatiseringen av «Gullhår og de tre bjørnene». Noen av de små ble litt skeptiske, mens andre synes det var kjempemorsomt. Litt rart å se oss voksne kle oss ut, slik at de så vidt kjenner oss igjen…. Men alt i alt en koselig Bamsedag, med mange stolte barn som viste frem bamsene sine til hverandre.

Nå som november er i oppstarten er det klart for at vår nye gutt Kristian skal starte på Småtroll. Ingvill har blitt Stortrolljente, og det ble derfor plass til Kristian, som faktisk er født på samme dag som Pernille, og derfor er på Tassengruppa. Vi ønsker han velkommen til oss! Så de første ukene vil vi bruke litt ekstra tid på å bli kjent med han og la han bli kjent med oss. Ellers i november så vil vi fortsette der vi slapp i oktober. I tillegg kommer vi i slutten av måneden til å starte og lage julegaver. Da er det tid for nysgjerrige og spente foreldre… Den siste tiden har vi hatt Hege som vikar inne hos oss på torsdagene når Ida har fri. Hun har blitt et kjent fjes for barna, og kommer til å fortsette å være inne hos oss hver torsdag. I tillegg har vi Elise fra Barnehagelærerutdanningen som er innom en dag i blant og tar noen observasjoner av de minste barna og deres samspill med de voksne. Spennende! 

Og mens vi har dere her, vil vi benytte anledningen til å takke de dugnadsflinke foreldrene våre! Akebakken ser helt super ut, nå gleder vi oss i hvertfall til snø! I skuret har det også blitt såå fint – mer oversiktlig med en gang. I tillegg en stor takk til alle som har holdt på i Hemmeligskogen. Luddene var på tur der i forrige uke, og de storkoset seg. Vi grillet pølser på den nye bålplassen, barna var svært så fornøyde der de satt og fulgte med på bålet.

Ha en fin måned alle sammen, det skal i hvertfall vi ha!