Trollpost Stortroll

Vi er allerede godt i gang med november, og mye har skjedd den siste måneden.

Oktober har bydd på mye variert vær, og vi har til og med fått oppleve den første snøen. Dette var, naturlig vis, til stor glede for barna. Vi var kjappe med å få ut akebrettene og den nye akebakken ble testet allerede første dag. Dessverre ble ikke snøen liggende, og det var tilbake til regntøy og sølepytter før vi fikk sukk for oss. Men hva gjør vel det? Vannlek er jo så utrolig moro.

Adrian er fremdeles sykemeldt etter sitt lille uhell på skogsgruppa, og Hege vikarierer for ham. Hun er både på Småtroll og Stortroll, så alle barna har fått blitt godt kjent med henne.

Vi har fortsatt med jobbinga rundt Reveenka, og barna har blitt godt kjent med eventyret. Barna har både lekt og dramatisert eventyret på egen hånd, og vi har lagd flotte malerier. I tillegg har vi samlet inn kvister og blader og lagd fellesbilde av reveenkas hus og alle dyrene. Dette syntes barna var utrolig moro, og bildet har selvfølgelig hengt til utstilling på avdelinga.

De siste to fredagene har vært spesielle her i Trollmyra. Vi har hatt besøk av Klovnene Knut, som virkelig showet for oss. Og som barna koste seg! Vi fikk også besøk fra Kjeldmyrlia barnehage, og det var en spennende opplevelse for barna. Noen lo til og med så mye at de holdt på å falle av stolen..! Sist fredag var det den årlige bamsefesten. Barna fikk gå i pysjamasen og leke med bamsene sine hele formiddagen, og de voksne dramatiserte «Gullhår og de tre bjørnene» for dem. Det beste med hele dagen var kanskje likevel at vi fikk nyyydelig bamsekake! Det var en kjempeflott dag og barna syntes det var stor stas å få vise frem bamsene sine til de andre.

Midt i all moroa måtte vi ta farvel med August, som nå har flyttet fra oss. Han fikk ei lita avslutning med dramatisering i samlingsstunda, is og ei flott bok med tegninger fra de andre barna og bilder fra hans tid her. Vi ønsker ham lykke til i ny barnehage og ny by! Ingvill har nå kommet over på Stortroll. Hun har hatt en flytende overgang, da hun har vært sammen med oss flere dager tidligere, og hun har glidd rett inn på Blågruppa.

Oktober er også måneden for FN og vi på Stortroll har hatt FN-uke. Siden vi har ei afghansk jente hos oss, valgte vi å ha fokus på Afghanistan og barna der. Vi har hatt flere samlingsstunder der vi har snakket om hvordan afghanske barn har det, sett på bilder, og snakket om FN. Vi har også tegnet det afghanske flagget, og flere av de største barna har også perlet dette i etterkant. Vi var også så heldige at moren til Nazia kom og disket opp med afghans mat til oss. Dette var utrolig spennende og falt godt i smak hos barna – og de voksne. Tusen takk!

Rødgruppa har fått vært på utflukt til Flymuseet, hvor de så på forestilling «Pling-i-bollen!». De var helt oppslukte, men det morsomste var nok likevel og gå ned å se på slangene – enda en gang. Noen av rødgruppa har også fått være med på bursdagsfeiringen til Mørkved familiesenter. De fikk pakke inn pakke, lage kort, spis kake og boller, samt få stilig ansiktsmaling – noe som gjorde de andre litt misunnelig. Sånn er det; man kan ikke få være med på alt.

Til slutt ønsker vi å takke de foreldrene som har gjort ulik dugnad i det siste. Akebakken ser kjempeflott ut og vi gleder oss skikkelig til å få ta den i bruk! Skuret er også blitt veldig oversiktlig og bra nå, for ikke å snakke om Hemmeligskogen. Skogsgruppa har vært der flere ganger og syntes det har blitt helt supert. Tusen takk til dere!

Vi ønsker dere alle en kjempeflott november.