Trollpost fra Småtroll

Da var nok en måned over, og vi må altså bare si hiv'o'hoi, hvor fort det går! Nå er det jammen meg snart jul.

I november har barna fått utfordret seg selv enda mer når det gjelder utforskningen i snøen. Vi har koset oss i til tider mye snø, og vi har tatt frem akebrettene. Stortroll har utforsket ny-akebakken, rett utenfor gjerdene, og det var stor suksess! Så vi gleder oss til å bruke den vi også. Men rumpeakebrett og akematter innenfor barnehagens gjerder har vært veldig morsomt for oss småtroll, får mye fart der også. Noen av de små kan bli fort frustrerte ute om det er vanskelig å komme seg frem, men vi prøver så godt vi kan. Været den siste måneden har virkelig vært stormfullt, så det er ikke hver dag vi har gått ut. Vi har sett an vær og vind, noe som har gjort at vi har hatt noen kosedager inne også i det siste. Ofte har vi delt barnegruppen opp, slik at Luddene har gått ut i det vindfulle været – for de koser seg uansett! Da har Tassene full kontroll inne og de leker som de aldri har lekt før. Godt å få være alene om plassen til tider.

Siste fredag hver måned har vi fra nå startet med noe nytt. Vi skal ha fellessamling med hele barnehagen før lunsj. Der skal drama stå i fokus, både blant voksne og barn. I november hadde vi den første fellessamlingen vår, og det var morsomt å se hvor engasjert både store og små var. Denne gangen var det noen av de voksne og to barn fra rødgruppa som dramatiserte «Geitekillingen som kunne telle til 5». Dette er jo et eventyr som Luddegruppa er veldig godt kjent med, så vi tror det var litt ekstra stas for dem å se på. De satt i hvertfall som noen lys.

I november fikk vi også besøk av en ekstra voksen på Småtroll. Det er studenten vår Grace, som går barnehagelærer. Hun skal være hos oss frem til jul, også kommer hun tilbake etter jul for fire nye uker. Barna har fått god kontakt med henne, og hun har ulike oppgaver hun skal gjøre her mens hun er sammen med oss, så det blir spennende. Hun skal for eksempel dra fagene musikk, matematikk, drama og norsk inn i vår hverdag.

Ellers har vi startet å forberede oss til jul. Vi har kommet godt i gang med julegavene, så nå er det bare å vente i spenning for dere foreldre. I år, som i fjor, har vi laget en felles juleplan i barnehagen, som dere alle har fått utskrift av. Adventsstund skal vi har starte dagen med hver dag i desember, og derfor har vi laget oss et superkoselig adventsrom inne på det gamle puterommet. Her er det rom for avslapping, lesing, musikklytting og andre rolige aktiviteter. Ellers i desember skal Luddene delta på baking, vi skal ha enkelt juleverksted og vi skal kose oss og glede oss til jul. Luciafeiring blir det, nissefest blir det og julelunsj blir det. Hoi, hvor vi skal kose oss. Vi gleder oss virkelig til tiden fremover!