Trollpost for Stortroll

Nok en måned har passert og vi kan tenke tilbake på en måned fylt med snø, aking, baking og juleforberedelser.

Snøen og regnet har sloss litt og ikke klart å bestemme seg om hvem som skulle få være her. Heldigvis har vi fått noen dager med snø, og vi har fått vært i den flotte akebakken flere ganger og akt i full fart. Flere av barna har også hatt med seg ski og stått på ski ned bakken i barnehagen.

I november har vi klart å pakke inn litt baking. Gulgruppa fikk bake knekkebrød den ene gruppedagen, og syntes dette var stor stas. Helt hva som var morsomst – spise ingredienser, blande eller smøre utover – vites ikke. Vi har også hatt en dag hvor vi har bakt polarbrød. Dette var knallsuksess! Noen av barna fikk være med å bake, og fy, så gode polarbrødene ble! Tror mange spiste seg mer enn passe mett den dagen.

En brannøvelse må til med jevne mellomrom, og dette har vi nå gjennomført med stil. Elin satte seg ned med alle barna og fortalte hva som skulle skje, og alle gikk ut i garderoben, fikk på seg støvlene og gikk ut og stilte opp utenfor skuret. Ingen barn gråt denne gangen – hurra!

Samme dag som brannøvelsen fikk vi storfint besøk. Gammel-rødgruppa kom og var sammen med oss på ettermiddagen. Barna var spente og gledet seg fra tidlig morgen og spurte x antall ganger om «de ikke skulle komme snart». Det ble en flott ettermiddag og rødgruppa og førsteklassingene koste seg med ostesmørbrød og eventyr i grillhuset. Etterpå var de inne og lekte sammen på avdelingen.

Vi har nå begynt med noe nytt. Siste fredag i måneden skal vi ha fellessamling med hele barnehagen før lunsj, og drama skal da stå i fokus. Denne gangen ble «Geitekillingen som kunne telle til fem» dramatisert, og barna satt som tente lys og fulgte med. To av barna på rødgruppa stod i bresjen sammen med tre voksne og laget et forrykende show. Småtroll har jobbet med dette eventyret i høst og kjenner det godt, mens vi på Stortroll ikke hadde riktig så god kjennskap til det. Likevel ei kjempeflott forestilling.

Juleforberedelsene er kommet godt i gang, og som dere vet er vi i gang med egen juleplan. Barna har laget juleposer som de skal legge diverse juleting i, samt laget og sendt julekort til familie. Julegaver, engler, lyslykter, snøkrystaller og annen moro står på planen for desember. I tillegg venter ulike arrangementer som kirkebesøk, 4H-gården, Lucia-feiring, juletrepynting på SAS, julelunsj og nissefest. Vi gleder oss!

Vi ønsker student Grace hjertelig velkommen. Hun skal være på Småtroll i fire uker nå fram til jul, samt en periode etter jul. Adrian er også kommet tilbake til oss, og vi er strålende fornøyd med å ha ham her igjen.

Ha en strålende desember og førjulstid, alle sammen!