Trollpost desember

Nytt år, nye muligheter! Vi ønsker dere alle et riktig godt nytt år og håper dere er klare til å ta fatt på siste del av dette barnehageåret. Desember kom og gikk i ei voldsom fart.

Da desember kom begynte vi å ha avdelingsvis adventsstund på formiddagen. I disse har vi hatt en egen juleboks med utvalgte sanger, trukket ned hjerter fra vinduet og tent adventslys. I tillegg har Stortroll lest julekort vi har fått fra slekt og venner.

Ellers har vi hatt juleverksted, hvor vi har laget peppermyntedrops, engler, lyslykter og annen julepynt. Rødgruppa har også laget julekuler av lyspærer, som de pyntet juletreet på SAS-hotellet med. Jevnt over i desember har vi også hatt noen hemmelige stunder, hvor barna har laget julegaver til foreldrene sine.

Med jul kommer også baking, og vi har bakt både lussekatter, kakemenn og rundstykker. Alle barna har fått vært med å bake litt, og noen har kanskje smakt mer enn de har bakt.

De ulike aldersgruppene har fått være med på diverse arrangementer utenfor barnehagen. Noen har vært på 4H-gården, noen i Hunstad kirke, noen gikk Lucia på Mørkved fysikalske, og andre på juletrepynting på SAS. I tillegg har det skjedd litt i barnehagen, og vi har blant annet koset oss med felles julelunsj, Lucia-feiring og nissefest.

Desember har vært en måned hvor ingen ting har vært som det vanligvis er, og vi ser nå fram til å komme inn i litt rytme igjen. I uke tre starter vi opp med eventyret om Skinnvotten, og skal ha ulike aktiviteter knyttet opp mot dette. 20. januar skal Ludde på tannlegebesøk, og vi skal senere ha solfest og feire at sola nok en gang er tilbake. I år som i fjor skal vi ha karneval i februar, og barna kan da kle seg ut akkurat slik de ønsker selv. Vi kommer ikke til å ha noe eget tema i barnehagen.

Førskolelærerstudent Grace kommer tilbake til oss i uke tre og blir fram til uke seks, og skal da ha sin lederpraksis.

Nå gleder vi oss til å komme i gang med ukeplanen igjen og vi ser fram til en god start på 2014!