Trollpost Januar fra Småtroll

Da er vi godt i gang med det nye året, og vi må bare få påpeke hvor fint vi har det sammen!

Vi er tilbake i gamle dagsrutiner, som både er preget av Ludde- og Tassengrupper, turdager, ulike samlingsstunder og Mørkvedhall. Må innrømme at det var litt godt å komme seg i gang med andre planer enn bare juleplaner igjen…

Det nye året har vært preget av sterk kulde, noe som har ført til at vi flere dager bare har vært inne og hatt aktiviteter i stedet for å vært ute. Vi har vært flinke til å dele oss opp på rommene, og vi har gjennomført ulike aktiviteter, både alderstilpasset og ut fra barnas egne ønsker. Luddeguttene har blitt utrolig glad i puslespill og Lotto-spill, så vi måtte ut på shopping for å handle inn litt nytt og mer interessant! Jaggu har dem blitt flink til å sitte i ro og ha hele konsentrasjonen sin viet til spillene.

Alle våre seks Luddebarn har i januar vært på tannlegebesøk nede på Mørkved Tannklinikk. Det var utrolig spennende, og vi voksne var så stolte at vi nesten satt med tårene i øynene. Alle seks gikk velvillig opp i tannlegestolen helt alene, og den ene hadde større løvegap enn den andre. På forhånd hadde vi forberedt dem ganske godt, ved å lese om tannlegen, høre på en tannlegesang, se på gamle bilder fra tannlegebesøk og snakke om hva som kom til å skje der. Barna var så flinke på selve besøket at de fikk velge seg hver sin premie i etterkant i tannlegeskuffen – noe som var stor stas.

Førskolelærerstundenten vår Grace er også tilbake, og hun skal være hos oss til og med uke 6. Denne perioden har hun mer ansvar for aktiviteter og ledelse. En av ukene hun har gjennomført nå i januar hadde hun et tverrfaglig opplegg rundt eventyret Skinnvotten (som vi skal fortsette å jobbe med frem til påske). Hun hadde bordteater med Skinnvotten, noe barna synes var veldig morsomt. Det engasjerte de på en fin måte, det var lett å følge med og det var tilpasset til deres alder. I tillegg skal hun ha ulike hinderløyper for store og små, formingsaktiviteter og bønneplanting.

I januar har vi også gledet oss stort over at sola er tilbake. Det hele feiret vi med Solfest, hvor vi forberedte oss ved å male soler på vinduet og lage soler av isopor, maling og piperensere – de ble såå fin! På selve solfesten hadde vi vannlek inne på badet, vi koset oss med et nydelig dekt bord og vi spiste gul mat og smoothie. Nammis!

Fremover kommer vi som sagt til å arbeide med Skinnvotten. Vi skal bruke ulike metoder for å formidle eventyret, både flanellograf, bilder, figurer, voksendramatisering, barnedramatisering, formingsstunder osv. Fredag 31.januar skal vi ha en fellessamling med Stortroll, hvor vi får høre mer om eventyret. Nå har barna fått en liten intro til eventyret via Grace, så nå skal vi bare fortsette å arbeide videre med det slik at det blir kjent og kjært, også for de små.

Og så må vi bare nevne til slutt, at vi veeeenter på snøen. Frem til da synger vi snøsanger, gang på gang….

Det snør, det snør, tiddelibom.
Det er det det gjør, tiddelibom.
Nå snør det mye mer enn før.
Tiddelibom og huttemegtu.