Trollpost januar Stortroll

Tida flyr i godt lag, er det noe som heter. Og sannelig som tida flyr her hos oss!

Vi har kommet godt i gang med det nye året, og det er deilig både for store og små å være inne i de gode gamle rutinene igjen. Vi har fått kommet oss på flere turer, og har så langt vært på Mørkvedlia et par ganger, samt i skogen bak Mørkvedhallen. Skogsgruppa har fortsatt sitt arbeid i Hemmeligskogen, og siste oppdatering derfra er at ei da Vinci-bru er satt opp. Vi oppfordrer dere til å ta dere en tur dit og se – vi er selv veldig fornøyde med hvordan skogen vår har utviklet seg.

Vi har hatt mye innetid i januar grunnet den særdeles grufulle kulden. Dette har ført til en del legobygging, og de eldste guttene spesielt, har storkoset seg med bygging av nye legobiler av ulike varianter. Vi har også fått en del ny duplo, og dette har vært de mest benyttede lekene denne måneden. Puterommet er naturligvis også en vinner.

Til tross for mye kulde har januar vært en fin måned. Sola har kommet tilbake og vi har feiret dette med stil! I ei samlingsstund fikk barna komme med forslag for hvordan festdagen skulle være, og disse resulterte i en flott fest. Dagen før solfesten gikk med til å male soler på vinduene, samt å klippe ut soler vi kunne henge på avdelinga. Selve festdagen malte vi oss i ansiktet og gikk litt lettere kledd enn vanlig. Vi hørte på musikk og danset, fikk se forestilling om Sola og vinden, spist gul lunsj, og kanskje best av alt; drakk smoothies! Både store og små var veldig fornøyd med årets solfest.

Vi har også startet arbeidet med et nytt eventyr, og denne gangen er det Skinnvotten som står i fokus, både på Stortroll og Småtroll. Arbeidet kommer til å bli litt periodevis, da vi blant annet får samisk uke og vinteruker midt oppi det hele. På stortroll skal vi ha fokus på drama og forming, og vi har valgt å fortelle eventyret ved bruk av bilder av dyrene på pinner – såkalte pinnedyr -, skyggeteater, flippoverbok, skumgummidyr og dramatisering. Barna skal lage skumgummidyrene og de skal få være med å lage kostymer og kulisser til dramatiseringen. Vi skal også tegne og male bilder fra eventyret. Fredag 31. januar skal vi ha fellessamling med Småtroll, og skinnvotten vil da bli dramatisert for første gang av barn og voksne.

I uke 6 er det samisk uke, og vi kommer til å gjøre ulike aktiviteter knyttet mot dette fra mandag til torsdag den uka. Blant annet skal vi lære oss en samisk sang og lese et samisk eventyr, samt at rødgruppa skal dra på samisk siida i Ersvika. På torsdag, samenes nasjonaldag, skal vi ha finnbiff til lunsj.

Mandag må vi ta fatt på Februarsangen, men fram til da synger vi enda Januarsangen:

Melodi: Bjelleklang

Jeg heter Januar, og jeg er svær til kar, og

kommer jeg, så må du ikke gå med nesa bar.

Men gaver kan jeg gi, hvis du vil stå på ski,

så strør jeg snø på veg og sti i bakkehell og li.