Trollpost februar Stortroll

Februar er årets korteste måned, og jammen har den gått unna.

Vi startet måneden med samisk uke. I løpet av denne uka fikk barna lære litt om samene, høre samisk eventyr og lære Fader Jakob på samisk. Rødgruppa dro til samisk siida i Ersvika og fikk se og kjøre tur med reinsdyr, smake på den samiske retten Bidos, lage smykke, samt høre på Mikkel Gaup som fortalte eventyr og joiket. I barnehagen tegnet vi andre det samiske flagget. På samisk nasjonaldag 6. februar hadde vi finnbiff til lunsj, noe barna syntes var kjempegodt.

OL har tatt opp to uker av denne måneden og vi valgte å ha fokus på dette den første uka og gjøre litt OL-relaterte aktiviteter. Vi har laget en OL-vegg, hvor vi har hengt opp bilder av ulike utøvere både før og nå, samt en medaljeoversikt. Hver gang Norge fikk medalje hang vi opp gull, sølv eller bronse på oversikten vår, og hadde dermed full kontroll på hvor mange medaljer vi hadde til enhver tid. Barna var veldig opptatte av dette og var stadig og talte antall medaljer. Vi har også laget maletrykk av OL-ringene og malet det norske flagget.

Videre arrangerte vi flere runder skiskyting ute. Barna løp en runde rundt barnehagen før de kom inn på standplass, som var på trappa. Her kastet de erteposer på blikkbokser. Engasjementet her var helt fantastisk og barna storkoste seg. De heiet fram hverandre og jublet når noen klarte å treffe blinkene. De syntes faktisk det var så morsomt at de tok det med seg i leken i utetida flere dager den uka.

Karneval er en stor begivenhet her i barnehagen, og fredag 21. februar braket det løs. Dagene i forkant brukte vi til forberedelser og alle fikk laget seg rytmeinstrumenter. På karnevalsdagen hadde vi ulike aktiviteter. Vi delte inn i grupper og hadde gjettelek, satte hale på grisen og skjøt på blikkbokser. I tillegg hadde vi et diskorom hvor barna fikk danse og rocke seg. Barna fikk penger de kunne kjøpe seg pølse med brød for og nøt virkelig dagens lunsj. Vi drøyde litt med å gå ut og satte heller på Tom og Jerry-film og koset oss med fruktkopp og rosiner til. Særdeles vellykket feiring, syntes alle mann!

Vi venter ennå på vinteren og er klar for tre vinteruker med ulike aktiviteter så snart det kommer snø – noe vi håper blir snart. Førstkommende fredag blir det fellessamling med Småtroll og noen av barna skal ha dramatisering for oss. Fredagen etter skal noen av stortrollbarna dramatisere Skinnvotten for resten av gjengen og med det avslutter vi arbeidet med nettopp dette eventyret.

På mandag får vi ei ny jente på Småtroll og vi ønsker henne hjertelig velkommen til barnehagen vår.