Trollpost februar Småtroll

Februar - hvor ble du av?

Vi har nå hatt en nydelig februar, med et vær som vi forundrer oss over hver dag nesten. Sola er i full sving igjen, og vi nyter hvert sekund av den! Vi har vært ute så mye som vi har hatt mulighet til, og småtrollene storkoser seg (…det ser ikke ut til at de savner snøen!). Bakken har blitt mykere, så bøttene og spadene er i full lek igjen, samt vognene, lastebilene og dissene er fortsatt populære. Utover utetiden, har vi også koset oss med ulike aktiviteter inne. Måneden startet med Samisk uke. Her var det mest fokus på stortroll, men vi på småtroll deltok på en nydelig samisk lunsj (finnbiff), på selveste dagen til samene 6.februar. Ut over det har det også vært full OL-stemning på stortroll. De har laget seg en egen OL-vegg med bilder av alle utøverne og de har sin egen medaljeoversikt. Hit gikk vi titt og stadig med Luddene for å se på bilder, snakke om ulike idrettsgrener og for å telle hvor mange medaljer Norge hadde fått.

I slutten av februar hadde vi karneval i barnehagen. Dette var en dag hvor vi hadde besøk av både superhelter, prinsesser, sjørøvere, ole brumm’er, rallykjørere, hekser og mye annet spennende. Dagen startet med ansiktsmaling for dem som ville, og skal si dere at køen var lang. Deretter hadde vi karnevalsleker på Småtrollrommene. Vi delte barnehagen i tre grupper, som rullerte på de ulike rommene. Der skulle barna sette hale på grisen, gjette hva som var oppi forskjellige bokser og skyte ned blikkbokser med erteposer. Lekene ble avsluttet med et felles disco, hvor både små og store danset til den store gullmedalje. Til lunsj pyntet vi bordene, og barna fikk «penger» for å handle i pølseboden, samt fruktkopp og rosiner til dessert. Storsuksess! …noe som vi merket senere på dagen, ble en del ymse lukt inne på småtroll.

Vi har i løpet av februar fortsatt vårt arbeid med Skinnvotten, og det har blitt et eventyr som småtrollene er blitt glade i. I tillegg til å lese eventyret, synger vi også sanger om de ulike dyrene som er med i fortellingen. Neste steg blir dramatisering og laging av enkle kulisser – det blir gøy!

Vi venter ennå på vinteren og er klar for tre vinteruker med ulike aktiviteter så snart det kommer snø – noe vi håper blir snart. Førstkommende fredag blir det fellessamling med Stortroll, hvor noen av stortrollbarna skal dramatisere «De tre små griser» for oss. Et par uker senere skal noen av stortrollbarna dramatisere Skinnvotten for resten av gjengen og med det avslutter vi arbeidet med nettopp dette eventyret.

Til slutt vil vi bare informere om at det 3.mars skal starte ei ny jente på Småtroll. Mikela kommer til å være på tassengruppen, og vi gleder oss veldig til hun skal starte. Hun overtar plassen til Andrine som har flyttet, som for øvrig trives veldig godt i sin nye, store barnehage i Svolvær.