Trollpost mars Småtroll

Da var nok en måned over, og vi nærmer oss påske med stormskritt.

Mars har gitt oss utrolig mye godt vær, og vi hadde virkelig fått vårstemninga på plass – helt til snøen kom igjen… Klok blir vi ikke på været, men du og du som barna koser seg uansett. På Småtroll har vi vært mye ute i mars, både formiddag og ettermiddag. Uansett om sola har skint mye, har det vært mye gjørme og søledammer ute i barnehagen, noe dere nok har merket på alt tøyet som dere får med dere hjem. Husk å sjekk hyllene og gangen godt for våte og skitne klær når dere henter, dette gjelder spesielt votter, regntøy og sko. I tillegg ber vi om at dere sjekker at både dress og regntøy har strekk under beina – barna blir så utrolig fort våte om det ikke er strekk å ta under skoene.

I starten av mars fikk vi ei ny jente på avdelingen – Mikela. Hun er nå godt innkjørt, og de andre barna er utrolig opptatt av henne. Hun er yngst på avdelingen, og de som tidligere var yngst har plutselig vokst betraktelig, i deres egne øyne i hvertfall… Noen viste litt tegn på sjalusi når Mikela fikk så mye oppmerksomhet, men dette har nå jevnet seg ut. Nå er alle blide og førnøyde med tilværelsen igjen.

På grunn av tilvenning valgte vi å utsette noen av planene våre, og heller bruke god tid på å bli kjent med Mikela. Men de planene vi valgte å fortsette med uansett var turene og utetiden. Turmålene denne måneden har vekslet mellom Mørkvedlia og Bjørndalslisletta. Der har vi lekt med baller, øvet oss på å skyte i mål, klatret på steiner og lekt med dryppende vann. Midt i blinken for Småtrollene – de er vanskelig å få med seg tilbake til barnehagen da…

Når det gjelder opplegg vi har hatt inne, så har vi arbeidet videre med Skinnvotten. Både i Ludde- og Tassengruppene har Skinnvotten stått som innhold – vi har sunget sanger til eventyret, vi har lest og dramatisert, vi har sett på fellessamling og hatt bordteater. Nå har vi avsluttet arbeidet om Skinnvotten, og det som nå står på programmet er påskeforberedelser. Litt kyllinger må vi jo lage, så dere får pyntet hjemme eller på hytta med litt barnelagd kunst. Fremover etter påske ønsker vi å ha mer formingsstunder på tapetet, så vi har funnet ut at torsdagene er en fin dag å dele opp gruppen på. Da vil noen være inne og bruke sine kreative evner, mens andre er ute og leker. Vi trenger litt ny kunst på veggene i barnehagen, så det blir morsomt å se hva vi finner på.

Siden det er så kort tid til påske, benytter vi også anledningen til å ønske dere alle en RIKTIG GOD PÅSKE, og nyt hver en dag med ferie! Så ses vi til nye muligheter etter påske.