Trollpost mars Stortroll

Mars har vært en måned med utrolig flott vær og vi har virkelig fått en smak av våren.

Vi har funnet sikre vårtegn som blant annet hestehov, insektslarver til klekking og ei humle med et myldrende liv på hodet sitt – kjempefascinerende for barna. Men så kom snøen igjen… Uteområdet vårt har blitt veldig gjørmete og fullt av søledammer og barna har vært mye våte og skitne, noe vi regner med dere har merket godt med alt det våte og skitne tøyet dere har fått med hjem. Vi minner dere om å sjekke hyller og gang, slik at dere får med dere alt av vått og skitten tøy når dere henter. Dette gjelder spesielt votter, sko, regntøy og dress. Det kan også være greit å sjekke om regntøy og dresser har strekk under begge bena. Barna blir ekstra fort våte dersom dress og regnbukse sklir opp grunnet manglende strekk under skoene.

Vi har vært mye ute denne måneden, både formiddag og ettermiddag. Likevel har vi brukt litt tid inne på å avslutte arbeidet vårt med Skinnvotten. Noen av barna har laget kostymer, mens andre har laget dyrene fra eventyret i skumgummi. For å avslutte med stil hadde rødgruppa forestilling for resten av barnehagen, hvor vi hang opp alt av kulisser og barna brukte kostymene. Ble et knakende godt resultat! Nå tar vi en liten pause fra tema eventyr og fokuserer på påska som nærmer seg med stormskritt.

Vi på Stortroll har fått noen nye leker i det siste og barna syns det var kjempemorsomt å få noe nytt å leke med. Det er veldig greit å rullere litt på de lekene vi har på avdelinga slik at barna ikke blir lei av det vi har, men hele tiden får nye impulser. Den store togbanen er for tiden det som er mest spennende og morsomt å leke med.

På fredag var gul- og blågruppa i Kulturhuset og så på Pias ballettstudios forestilling om Charlie og sjokoladefabrikken. Det var ei flott forestilling, og spesielt jentene koste seg med all dansinga. Flere ble veldig lei veldig fort, og syntes all dansinga bare så helt lik ut hele tida. Til tross for kjedsomheten som gnog i de småkroppene, klarte de å holde ut og se hele forestillinga. De var likevel kjempeglade da vi endelig kunne gå til bussen.

I det siste har vi opplevd flere tilfeller hvor barna har hatt med seg ulike gjenstander i barnehagen, og da spesielt lypsyler/lipglosser av ulike slag. Dette syns vi er ganske uheldig, da barna deler denne med andre barn. Vi ber dere som foreldre om å være ekstra obs på dette - smittefaren er stor når barna smører lipglossen sin på mange andre barn. Dersom barnet ditt er så tørr på munnen at det må smøres, ber vi dere heller ta med en krem/salve som tilfører fuktighet.

Påsken nærmer seg som sagt og vi ønsker å benytte anledningen til å ønske dere alle ei riktig god påske – og nyt ferien! Vi ses til nye sprell tirsdag etter påske.