Trollpost mai Stortroll

Kom mai, du skjønne milde – og sannelig var den ikke gått forbi også.

Vårens siste måned har virkelig satt insektsverden i sving og biller, skolopendere, maur, larver, mark og andre småkryp har våknet til liv. Til barnas store glede. Nesten daglig har flere barn vært på insektsjakt og de har samlet krypene de har funnet i bøtter og stolt vist dem fram til hverandre. Gullbillene har kanskje vært mest populære.

De første to ukene hadde vi ulike forberedelser til nasjonaldagen. Vi øvde på noen sanger som vi skulle synge på dagen, et hurrarop for barnehagen, og vi har laget flagg og annen 17.mai-pynt. I tillegg måtte vi øve oss litt på å gå i tog. Uteområdet måtte også shines, og barna var med å rydde og plukke søppel dagene i forveien.

Gul- og blågruppa har fått vært på besøk på 4H-gården sammen med Ludde. Dette var to kjempeflotte turer hvor vi fikk bruke masse tid på å kose med dyrene og hilse på kyrne og kalvene – og til og med få litt kumassasje. Vi fikk også kjøre tur med hest og vogn, noe ungene likte kjempegodt. Uteområdet på gården ble også brukt mye i løpet av dagen, og vi spiste pølser med brød i grillhuset. Noen av barna ble litt skremt av de store kyrne, men det hjalp å ha en trygg voksen å holde i hånda.

I det daglige har vi hørt veldig mye på sangene fra filmen Frost, og det har både blitt danset og sunget til. Vi voksne må så klart også vise fram rockefoten litt. Vi har laget mange papirfly som vi også har hatt med oss ut og testet i skikkelige flyforhold. Og endelig har vi fått ha offisiell åpning av det nyoppussede rommet vårt – Lekestua. Ungene syntes det har vært kjempemorsomt å leke her og vi har måttet rullere litt slik at alle har fått vært der.

Avslutningsvis ønsker vi Heidi Henriette hjertelig velkommen tilbake, og hun er nå kastet ut i jobben som pedagogisk leder på avdelingen. Cecilie har nå forlatt oss til fordel for en annen barnehage. I tiden som kommer ser vi fram mot sommerfesten, og vi forbereder oss til den. Vi tilbringer også mesteparten av dagene ute nå når det er så fint og varmt vær. Vi minner om at dere sjekker at barnet har det det trenger av sommerlige klær og gjerne skift. Dersom det er vær og forhold for det, tar vi ut vann, så det kan også være greit å ha med badetøy. Vi kommer også etter hvert til å gå over til sommerplaner og vi vil da være noe sammen med Småtroll. Ukeplanen på nett oppdateres jevnlig, så hold dere oppdatert der.

Ha en strålende flott juni måned!