Trollpost august/september Stortroll

Snart er september over og det nye barnehageåret er mer enn godt i gang.

For første gang på lenge har vi på Stortroll fått fem helt nye barn hos oss, og vi har måttet ha litt tilvenning på disse. I tillegg har vi i løpet av sommeren fått over seks Småtroll. Den første uka etter oppstart brukte vi derfor til å bli bedre kjent med hverandre og bare være sammen. Nå er alle barna godt integrert i gruppa, og vi syns vi har fått en god start på året. Nå har også Benjamin fra Småtroll flyttet over til oss, og han er i ferd med å bli en skikkelig Stortroll-gutt.

I år har vi valgt å dele gruppa opp i to – innegruppa og utegruppa. Gruppene gjelder i en periode på to uker, hvor det er utegruppe den ene uka og innegruppe den andre. Dette innebærer at de to gruppene går gjennom det samme i løpet av de to ukene, og at våre planer er mer eller mindre de samme i to uker av gangen. Gruppene blir fordelt uka før og på mandag får de som har utegruppe gjeldene uke bilde av en bjørn på skapdøra si. Vi jobber med samme tema i de to gruppene, men gjør litt forskjellige ting i inne- og utegruppa. Dersom ditt barn har utegruppe må du forsikre deg om at de har tilstrekkelig med klær til enhver tid, da vi er ute fra ca. kl. 09 om morgenen.

Vi har allerede rukket å være med på flere spesielle arrangementer, og det første var besøk til Bodø økologiske besøkshage hvor vi fikk plukke ulike grønnsaker og ta med oss til barnehagen. Det resulterte i ei grønnsakssuppe som ble mottatt noe variert av barna, men som de som hadde deltatt i prosessen var kjempefornøyde med. I tillegg til dette har vi hatt brannvernuke med både besøk på brannstasjonen og brannøvelse i barnehagen. Begge svært vellykket. Ganske plutselig bestemte vi oss også for å være med på konkurransen der vi kunne vinne den fine, rosa Moods of Norway-traktoren som står på City Nord. Stikkordene var rosa, City Nord og traktor, og vi bestemte oss for å lage parkeringsplassen, kjøpesenteret og traktorer parkert på parkeringsplassen. Utegruppa lagde parkeringsplassen og City Nord, mens innegruppa jobbet med traktorer av melke- og eggekartonger. Barna selv ble veldig fornøyd med det endelige resultatet og vi håpet dypt og inderlig at vi skulle vinne, men den gang ei. Noen andre stakk av med traktoren. Vi ønsker å takke dere foreldre for den kjappe responsen og at dere bidro med rosa effekter vi kunne bruke i prosjektet.

Til nå har vi jobbet mye med frukt og bær, og vi har hatt fokus på epler og rips. Vi har vært på tur hos Grete hvor vi har plukket epler og hos Heidi Henriette og plukket rips. Ripsene ble gjort om til ripsbæris, noe ungene syntes var kjempebra – tenk å få is i barnehagen! Vi har jobbet mye med forming og har blant annet laget malingstrykk med småepler og trykk med epler og pærer som ble til monstre. Sistnevnte pynter vi nå opp den ene veggen på avdelinga med. Vi har også en sang og et rim eller ei regle til hvert tema som vi øver på daglig.

Som dere sikkert har lagt merke til er nå den faste turdagen tatt ut av ukeplanen, og vi setter inn tur på de dagene vi måtte ønske ut fra temaet og de andre aktivitetene vi har planlagt. Slik det ser ut til nå blir turer satt på utegruppa, men dette betyr ikke at innegruppa ikke kan gå på tur. Onsdag er fremdeles dagen for tur til Mørkvedhallen hver tredje uke, og er nå blitt en Hopp og sprettdag, hvor vi skal bruke kroppen vår og hoppe og sprette litt mer enn vanlig. Blant annet vil det være hinderløype i utegruppa og ulike sang- og bevegelsesleker i innegruppa. Hver siste fredag i måneden har vi fellessamling sammen med Småtroll og det blir servert varm mat til lunsj. Siste fellessamling dramatiserte Stortrollvoksne eventyret om Putte i Blåbærskogen, og vi spiste salat til lunsj.

I de første ukene som kommer nå skal vi jobbe med tema grønnsaker, og utegruppa skal gå på butikken å handle, og steke grønnsakene i grillhuset. Innegruppa skal lage trykk med poteter, samt tegne eller male grønnsaker. Sang for perioden blir Ta en potet, og rimet heter De fem potetene. Vi skal også jobbe med rognebær, og se hvordan rognebærtreet forandrer seg gjennom årstidene.

Vel møtt på foreldremøtet torsdag 2/10 kl 19