Trollpost Stortroll oktober

Årets nest siste måned kan om få strakser ønskes velkommen.

I måneden som har gått har vi blant annet fått jobbet oss ferdig med grønnsakstemaet. Vi har hørt X antall ganger på Ta en potet, og barna har sunget av full hals hver bidige gang. Vi har også fått blitt godt kjent med eventyret om De fem potetene, og hørt hvordan de drømte at livet skulle bli. I løpet av grønnsaksperioden var vi også hver vår tur på butikken og handlet inn grønnsaker, som vi senere skrellet, kuttet opp og stekte i grillhuset. Rødgruppa var også så heldige at de fikk seg en tur til Naurstad for å plukke potet og gulrot, og kose med kattunger.

Videre har vi jobbet med høsten i form av vær og blader. Vi har laget flere høst- og bladbilder, både som barna har fått ta med seg hjem, og som utstilling på avdelinga. Det var utrolig spennende å se magien da bladfasongene plutselig dukket opp etter hvert som vi fargela på arket.

Innimellom forminga og kunstlaginga har vi også hatt litt Hopp og sprett med dansing, frys-leker og ulike hinderløyper, samt Mørkvedhallbesøk. Vi har også hatt ei voldsom øking i perling den siste tiden og vi ser det er en interesse som virkelig har spredd seg i barnegruppa.

24. oktober var det som mange av dere vet, FN-dag. I den forbindelse valgte vi å ha ei hel FN-uke hvor vi blant annet jobbet med utvalgte punkter fra Barnekonvensjonen. De fleste viste stor interesse for dette, og var veldig opptatte av hvilke rettigheter barn har. Det var mye snakk om dette den uka. I tillegg til Barnekonvensjonen brettet vi dyr av papir, samtidig som vi snakket om at alle barn ikke har leker sånn som oss, og må lage lekene sine selv. Vi snakket om hus og bosituasjoner, før barna fikk lage et eget hus i leire. Vi lagde også et plakathus, hvor barna fikk klippe ut møbler og lignende fra ukeblader og lime på. Her var det veldig varierende hva barna limte i husene – noen ville fylle huset med sminke, familiebilder og klær, mens andre fylte på med møbler av ulike slag. Uka ble avsluttet med utstilling, der barna gikk rundt og så på det de andre hadde laget. Dette var en spennende og interessant opplevelse for dem.

Denne siste uka har vi bare tatt dagene som de kom og roet ned tempoet. På fredag skal vi ha fellessamling sammen med Småtroll, og det er vi som står for underholdninga denne gang. Innegruppa har gjort noen forberedelser og er nok mer enn klar til den store dagen. Til lunsj blir det hvit pizza, hvor tomatsausen erstattes med Creme Fraishe. I tillegg har vi en litt spesiell «happening» på plakaten, nemlig markering av at vi nå er en trafikksikker barnehage og har fått skilt som bevis på det. Hurra!

Også neste uke tar vi ting litt som de kommer, før vi etter det begynner å bevege oss inn på jul og juleforberedelser. Tenk, det er ikke lenge igjen nå! Med det takker vi for oss i denne omgang, så kommer vi tilbake med mer om en måneds tid.