Trollpost Småtroll oktober

Da er plutselig oktober flydd av gårde, og november nærmer seg med stormskritt.

I oktober har vi gjennomgående hatt et nydelig vær, så vi har vært mye ute. Først ute på formiddagen etter vi har hatt grupper eller samlingsstund, deretter ut igjen etter soving – barna har storkoset seg ute i et nydelig vær. Men vi har også hatt dager der det har vært kaldt, da har vi hatt rolig innelek på ettermiddagen, noe som vi sikkert kommer til å ha med av fremover nå som været blir bare kaldere og kaldere. Vi har kommet oss på tur hver uke alle mann, noe som barna liker veldig godt. Bare vi nevner at vi skal på tur, blir det full jubel i gruppen. Frem til nå har vi vært en del på Trollmyrbana og Mørkvedlia – hvor vi har plukket bær og fulgt opp rognebærtreet vårt – som for øvrig er bladfritt og ingen bær igjen på. Turmål fremover er Hemmeligskogen for store og små, vi må jo også få med oss hvor flott det er blitt der oppe. Ludde kommer til å lage bål der oppe og bli igjen for å spise lunsj, mens Tassen tusler tilbake til barnehagen.

Ellers i oktober har vi fortsatt med temakortene våre for høsten. Vi har tatt de med på tur og hatt fokus på grønnsaker og rognebærtreet vårt – samt at vi har gjort ulike aktiviteter i barnehagen. Blant annet har vi laget høstbilde med bladene vi presset og laget et stort bilde med grønnsakstrykk, som barna er veldig stolte over.

Ellers er Ludde- og Tassengruppene på torsdager godt i gang, og det er veldig morsomt å ha disse gruppene. På Luddegruppen er det fullt språkfokus – hvor barna både teller, uttaler lyder, lager ulike bevegelser med munn og tunge, samt snakker om form og farge. Det er ikke alle barna som er like mye med underveis i gruppen, men det som er så morsomt å observere er at samtlige går og nynner på sanger, prøver seg på uttaler eller øver noe fryktelig på spesielle bevegelser med munnen i ettertid av gruppen… I Tassengruppen er det bevegelse og kroppsregler som gjelder. De er stor i øynene hver gang vi har gruppe, og de er veldig engasjerte og ivrig med å delta på bevegelser i sang og regler.

Som en avslutning på måneden hadde vi fellessamling på fredag sammen med Stortroll, hvor Stortroll stod for dramatisering. Det var veldig morsomt! Til lunsj lagde småtroll hvit pizza – et sjeldent syn i barnehagen.

Til slutt vil vi bare informere om at Emrik, lillebroren til Amine på Stortroll, skal begynne hos oss på Småtroll mandag 3.november. En stor velkommen til han, vi gleder oss. Han vil være på Tassengruppen.

Vi ser frem til en ny måned med dere, hvor vi blant annet skal starte opp med juleforberedelser…