Trollpost for november, Småtroll

Da er plutselig høstperioden vår over, og juleplanen er i full gang.

November har flydd av gårde, men uansett om tiden har gått fort har vi fått gjort mye flott og spennende.

Fokuset vi har hatt i november når det gjelder turinnhold har vært skog, bål og temakortet Elg. Vi har gått noen runder til Hemmeligskogen, hvor Luddene har vært igjen og laget bål og grillet pølse. Både barna og de voksne er strålende fornøyde med å være i Hemmeligskogen, det er så koselig der og dere har virkelig gjort en fantastisk innsats der oppe! Vi har også gått til skogen bak Mørkvedhallen, hvor vi har lekt på naturlekeplassen der og plukket masse kongler med oss til barnehagen. Konglene skal vi blant annet bruke på juleverkstedene som venter oss fremover…

En annen hendelse som har skjedd i november er at Emrik har begynt hos oss på Småtroll. Han er lillebroren til Amine, og har han har glidd rett inn hos oss. Han er allerede blitt trygg på barna og de voksne, og vi koser oss sammen med han. På førstkommende fredag feirer vi at han blir 1 år – hurra!

Ellers har ukeplanen vår gått slik den pleier – Luddegruppen er populær for de største, og ikke minst hinderløypene vi har på onsdagene. Alle barna er da i full aktivitet, og det er meget sunt for mange av de å øve seg på å stå i kø og vente på tur, samt ulike øvelser som krever kroppskontroll.

Fremover nå blir det mye kos og juleforberedelse. Vi starter allerede denne uken med å lage juleposer, juletrepynt og julegaver, slik at vi har goood tid til å både kose oss og produsere i førjulstiden. Adventsstund kommer vi til å ha fast hver dag på Småtroll kl.09.15, og ellers blir det både juleverksted og baking for alle, samt bytur for Ludde hvor vi skal vandre og se på Stormen og de fine julelysene i sentrum.

En ting som er spesielt viktig for dere å huske:
Hele uke 49 (1/12-5/12) skal vi ha frokost ute i Grillhuset – da er det viktig at alle barna kommer ferdig påkledd i barnehagen, for vi blir ute etter frokosten.

Ha ei fin førjulstid alle dere.