Trollpost Stortroll november

Høsten går mot slutten, og jula nærmer seg fortere enn vi aner.

Snart er november måned over og vi er allerede godt i gang med juleplanen og juleforberedelser. Vi har både laget og sendt avgårde julekort, juleposene er klare til å fylles med alskens julehemmeligheter og vi har laget julepynt til treet vårt som hvert øyeblikk kommer opp på trappa. I tillegg har vi funnet fram julesangene vi skal synge den kommende tida, samt juleeventyr. På mandag starter adventssamlingene, og det første lyset skal tennes. Da får vi også høre den aller første delen av juleboka. Julestemninga er ankommet Trollmyra!

I forrige uke hadde vi maleprosjekt på Stortroll. Ungene fikk hvert sitt lerret som de skulle male et snø-/vinterbilde på. Dette storkoste de seg med, og de fikk bruke ulike redskaper, som var veldig spennende. Rødgruppa tok med seg de endelige resultatene og dro til Glasshuspassasjen og hengte de opp, og utstillinga er der enda. Vi har fått utrolig mye positiv tilbakemelding på den! Vi håper dere alle har fått tatt dere en tur og sett på maleriene, eller får gjort det snart – ungene var kjempestolte av arbeidet sitt.

Vi har også vært på Flymuseet i to omganger og sett på Kalle og Tralle og skrotorkesteret. Dette var ei kjempeflott forestilling som ungene likte godt. Høydepunktet denne måneden var nok likevel da den forrige Rødgruppa vår kom på besøk. Ungene gledet seg veldig til dette og snakket om det flere dager i forveien. Da dagen endelig kom lekte vi og koset oss ute, og gjensynsgleden – ja, den var stor! Rødgruppa og førsteklassingene spiste ostesmørbrød og klementin i grillhuset og fikk fortalt eventyr rundt bålet. Ei riktig så fin stund for store og små.

Ellers har hverdagen vår vært fylt med mye lek av ulikt slag. Vi har bygget store hus og dyrehager med duplo, hatt forestillinger, lært oss å fly ved hjelp av vottene våre, og du og du, som vi har perlet! Nå har vi også begynt å perle julemotiver, og vi har fått nye farger i sortimentet. Utrolig moro! Det har også vært veldig vått og gjørmete og vi har vært en del våt og skitten. Vi minner dere om å sjekke skiftetøykurvene, siden det nå for tiden gjerne går noen skift i løpet av uka. Regntøyet spyles før vi går inn, men trenger å tørkes skikkelig hjemme.

I tiden framover vil vi fortsette jobbinga med julegaver og ulike julehemmeligheter. Dagene kan også bli tatt litt som de kommer. I morgen skal vi pynte juletreet vårt sammen med Ludde, og etterpå blir det ei lita fellessamling. Neste uke blir det julefrokost i grillhuset, og vi minner om at barna må komme ferdig påkledt siden vi skal være ute på formiddagen. Det blir også litt baking, samt utflukter fra barnehagen.

Med det tar vi i mot desember med åpne armer, og håper vi får litt mer vinteraktig vær i nærmeste framtid. Jula skal jo tross alt være hvit. Ei riktig god førjulstid ønskes til dere alle!