Trollpost januar - Småtroll

Februar er i anmarsj, og vi vil nå mimre tilbake til en skikkelig flott og koselig start av året; nemlig januar.

Jula ble pakket ned og vi var veldig klare til å starte på et nytt år med nye muligheter. Det var godt å se barna deres etter jul, og vi gledet oss til å starte opp med planer som ikke inneholdt jul og hemmeligheter… Vi har hatt en del sykdom og ruskete vær i januar, så planene har ikke gått helt slik som vi hadde tenkt. Det har resultert i mindre utetid og Skinnvotten som vi skulle fordype oss mer i har vi ikke hatt så veldig mye tid til å se på. Men derimot har vi gjort mye annet morsomt!

Mathilde, som ble 1 år i november har begynt hos oss på Småtroll, og snakker om barnehagejente. Hun storkoser seg med barna våre, og dem med henne. Ellers skal Amber flytte til Tromsø, så hun får vi bare gleden av å være sammen med ut januar. Vi ønsker henne masse lykke til, og takker for en kjempefin stund i barnehagen. Nytt barn starter 1.mars, og hun heter Mia.

Ellers har blant annet hatt Heidi hos oss – som er 2.års student på Barnehagelærerutdanningen. Hun har hatt litt opplegg med Småtrollene og ellers blitt godt kjent med oss. Det har vært kjempekoselig, og både barna og de voksne gleder seg til hun kommer tilbake i to uker etter påske. Og allerede fra mandag 2/2 kommer det ny student – Cathrine som går siste året på Førskolelærerutdanningen. Hun skal være hos oss i to uker.

Ellers har Ludde hatt en litt fartsfylt januar. 20.januar var det tid for felles tannlegetur – noe vi forberedte godt med å ha samlinger hvor vi snakket om det, leste bøker og sang sanger. Selve besøket gikk helt strålende. De var såå flinke til å sitte i tannlegestolen, og de var meget interessert. Noen synes det var litt skummelt, men så lenge de så at de andre barna hoppet velvillig opp i stolen var det null problem. Vi lagde bok når de kom tilbake fra tannlegen, med bilder av dem. Den er meget populær.

Vannlek og Mørkvedhall har vi også bedrevet tiden med i januar – barna storkoser seg! Vannleken var ekstra gøy for det er så lenge siden vi har hatt det. Bassenget ble så populært at vi har tatt det ut på avdelingen for lek, dog uten vann…

Solfesten vår ble også suksess; barn med gule soler i kinnene spiste seg gode og mette på rundstykker og gult pålegg, og spennende var det å se på rødgruppa som dramatiserte «Sola og vinden».

Ludde avsluttet måneden med å dra på busstur til Biblioteket. Der var det full fart – med både lesing, leking i bingen, dansing i eventyrhula og avslapping under stjernehimmelen. Lunsjen tok vi der, og vi sa nok en gang at dette var en super tur for Luddene, så det blir vi å fortsette og gjøre en gang i blant fremover.

Nå fremover venter ny måned, og nye aktiviteter. Studenten Cathrine har en del opplegg hun skal ha med oss, så derfor legger vi ikke de store planene før hun kommer. Men fredag 6.februar er det Samefolkets dag, og det skal feires med samisk mat. Ellers tar vi tiden fremover litt underveis. Takk for en fin måned, og velkommen til en ny.