Trollpost Stortroll januar

Vi er inne i januar måneds aller siste uke, og kan snart bla om kalenderen – nok en gang.

Vi startet det nye året på Stortroll med å bli kjent med vårt nyeste medlem, Helena. Den første uka var rolig, og vi fokuserte på å leke sammen både inne og ute. Vi har fått gått mye på ski inne på barnehagens område. Noen har vært så ivrige at de har gått hver eneste dag. Vi var så heldige å få en god dose snø som ble liggende, og vi benyttet anledningen til å hente fram snøformingskassene og bygge borg. Og som vi jobbet med den borgen! Noen holdt på med borgen hele utetida, og den vokste raskt. Det var mye godt samarbeid å spotte i denne prosessen.

I uke tre startet vi igjen opp med inne- og utegruppene, og vi har siden da jobbet med dramatisering, rytme og musikk som tema. Innenfor dette har vi hørt på mange ulike typer musikk, fra afrikanske rytmer til god norsk gammeldans. Det har vært veldig morsomt å introdusere ungene for noe som har vært tilsynelatende ukjent for dem innen dette. Vi var dessverre så uheldige å bli kraftig rammet av sykdom i personalet den ene uka, så gruppene den uka ble utsatt. Nå er vi på bena igjen, og denne uka har vi jobbet med dramatisering av Karius og Baktus i hver vår gruppe. I morgen, fredag, skal vi framføre det vi har gjort for hverandre.

Rødgruppa var så heldige å få seg en tur til biblioteket da vi valgte å stå over åpninga av friluftslivets år, grunnet kraftig vind og kulde. Der lånte de seg hver sin bok som vi etterpå har nytt godt av på avdelinga. Det var en fin tur for både store og små, og vi håper å få til en lignende tur med de andre to gruppene også etter hvert.

23. januar hadde vi Solfest i barnehagen, og vi brukte tida i forveien på å lage soler som vi har hatt hengende på avdelinga. Disse har de fleste nå fått med seg hjem. På selve dagen hadde vi fellessamling, der Rødgruppa dramatiserte fabelen om nordavinden og sola. Etterpå spiste vi deilig gul lunsj, og til frukt fikk vi servert en enda nydeligere smoothie.

I neste uke skal vi ha Samisk uke, og Rødgruppa drar på tur til Ersvika på onsdag. På fredag er Samefolkets dag og vi skal ha finnbiff til lunsj. Uka etter blir temaet karneval, før vi går inn i VM-perioden. Vi fortsetter med inne- og utegruppene, men justerer litt ut fra hva vi skal gjøre, personalsituasjon, samt vær og vind.