Trollpost februar - Småtroll

Da var februar over, og vi begynner å komme oss godt i gang med det nye året.

Mars er nå startet og det er jaggu ikke lenge til påskeferie.

De to første ukene i februar hadde vi på småtroll en gjesteopptreden av Cathrine, som er 3.års førskolelærerstudent. Hun hadde diverse opplegg med oss, noe som gjorde at vi la våre «faste» planer flat. I tillegg til hennes opplegg om eventyr, sang, rim og regler, feiret vi Samefolkets dag første fredag i februar. Da kom bestefaren til Emilie på Stortroll og pratet med Stortroll og Ludde. Han er same, og hadde mye spennende å fortelle. Han hadde til og med tørket reinkjøtt med til oss som vi fikk smake på.

Andre fredag i februar var det duket for karneval – noe som ble stor suksess! Marihøne, monster, spiderman, dronning Elsa, engel, ape, tiger og Ole Brum var noen av det vi fikk på besøk i dag i hagen. En kjempekoselig dag, med karnevalsleker, ansiktsmaling og disco, samt grønn spagetti og pølser til lunsj.

De to siste ukene i februar var temaet Ski-VM. Dette var et tema som Stortroll fordypet seg mest i, men vi på Småtroll deltok også med ting som vi kunne gjøre. Vi gjennomførte mer et vinter-VM, og utnyttet den snøen som var til stede. Vi dro på flere aketurer, hadde «ski»skyting på Mørkvedlia og stilte opp som en ivrig heiagjeng under Stortroll sine arrangementer. I tillegg var vi en super heiagjeng når vi fyrte opp NRK sine VM-sendinger på storskjerm; HEIA PETTER, HEIA MARIT, HEIA THERESE, HEIA ASTRID – var blant annet det som barna ropte underveis i både stafetten og sprinten.

Men nå er VM over, og vi er godt i gang med perioden som foregår nå – nemlig Lofotfiske. Vi har laget oss en oversikt over periodens sanger, som også henger i et eksemplar til dere på tavla i gangen. På veggen på avdelingen har vi nå fått oss et nytt kunstverk. Vi har laget oss et hav med fisker, laget av våre egne hender. Veldig morsomt, og barna ble meget stolte av resultatet. Forrige fredag hadde vi fellessamling med Stortroll hvor vi fikk besøk av «Fiskeren Arnt» (også kjent som Benedikte), som nettopp hadde kommet hjem fra fisketur. Han hadde alle fiskeklærne på seg enda, og hadde med seg både fiskestang og sydvesten sin. Barna viste han hvilke sanger de har øvet på i perioden, og de fortalte masse de har lært om ulike typer fisk. I tillegg kom «De tre små fisk» på besøk. Morsomt for både barn og voksne. I uka som kommer nå er det duket for siste uke med Lofotfiske. Planen vår på Småtroll i denne uken er å ha flere samlinger hvor vi øver på sangene og snakker om fiskene, samt å dra på bytur med Ludde på fredagen. Da skal vi dra ned til moloen for å se på fiskebåter, og kanskje vi er så heldig at vi får smake på en reke fra rekebåtene.

De to ukene før påske er lagt til påskeforberedelser. Da blir det laget litt enkel påskepynt, og vi finner nye sanger, rim og regler vi skal ha om.

I tillegg starter det ei ny jente på Småtroll 9.mars. Hun heter Mia, og ble 1 år i desember. Det blir kjempekoselig, og vi gleder oss til å bli kjent med henne.

Tilslutt vil vi bare si litt om personalsituasjonen på Småtroll. Torill har som mange kanskje har skjønt ikke vært på jobb den siste tiden. Hun har operert i tommelen sin, og er sykemeldt til den blir funksjonell igjen. Dette gjør at vi har litt vikarer inne – og da vekseler vi mellom Jeanette, som også er vikar på Stortroll, og Cathrine, om var student her i starten av februar.

Da vil vi til sist nok en gang si velkommen til Mia, også gleder vi oss til tiden fremover med litt påskeforberedelser og påskelunsj. Ha en fortsatt fin måned!