Trollpost Stortroll mars

Mars er årets første vårmåned. Den har vært fylt med mye fint vær og mange spennende aktiviteter.

Vi starta måneden med å ha Lofotfiske som tema i to uker. Det var en utrolig flott og interessant periode, både for store og små. Vi hadde flere formingsaktiviteter denne perioden. Vi laga oss et eget fiskespill hvor barna fargela fisker som vi laminerte og festet en magnet på, før vi brukte ei hjemmelaga fiskestang til å fiske de opp med. Utrolig fint å stå i båten (av- og påkledningsbenken) og fiske i havet. Barna fikk storfangst gang på gang. Vi har også laget pappfisker, som barna skal ha fått med seg hjem nå.

Vi måtte naturlig vis ha litt mer spenning enn som så, så vi dro like godt og kjøpte en hel svær torsk som vi skulle lage fiskegrateng av. Før vi kunne lage fiskegrateng, måtte vi så klart sløye denne digre fisken, noe barna syntes var mer enn spennende nok. Noen syntes også det var utrolig ekkelt, og ble til og med så kvalm og uvel at de måtte legge seg litt på benkene i gangen. Alt i alt var det en interessant opplevelse, hvor vi så hvordan torsken så ut innvendig, hvordan øyet er bygd opp og hvordan hjerte og de andre innvollene dens så ut - og kjentes ut for de som hærte seg til å ta på dem. Etter at torsken var sløyd og seansen var over, fikk flere av barna hjelpe til å lage fiskegratengen, som vi nøt til fulle dagen etter. Vi hadde også ei moro samling i regi av Småtroll, hvor blant annet fiskeren Arnt og De tre små fiskene kom på besøk.

Av rogna til stortorsken lagde vi hjemmelaga kaviar. Det ble naturlig vis noe varierende mottatt, men flere syntes den var mye bedre enn den vanlige kaviaren og ville ha med seg hjem. Eller enda bedre: lage hjemme sammen med mamma og pappa!

Midt i fiskeperioden fikk vi besøk av en svært savnet venn og lekekamerat. August som skulle tilhørt årets Rødgruppe kom på besøk til oss, helt fra Lillestrøm. Og for ei fantastisk stund! Flere av barna snakket om at August skulle komme flere dager i forveien, og de gledet seg veldig til å se han igjen. Han spiste lunsj sammen med oss og var ute og lekte, og som de kosa seg, alle mann. Tusen takk for besøket, August, hilsen alle oss på Stortroll. Vi savner deg SÅÅÅ mye!

Siden vi har vært så heldige å ha snø denne vinteren fikk vi gjennomført vår årlige skitur med Rødgruppa. Vi dro avgårde i sånn passelig ruskete vær, men heldig vis klarnet det og ble SÅ flott. Vi hadde en fantastisk tur sammen til Naustet. Vi grilla pølser, lekte Haien kommer og kosa oss med kakao og solbærtoddy. Både Renate og Benedikte var helt overgitte over de fantastiske ungene deres som gikk så bra på ski, og hadde så herlig humør hele turen. Virkelig en flott tur for både store og små!

Så kom sannelig påska! Var det ikke nettopp jul, da, dere? Vel, vel. Vi gikk tilbake til inne- og utegruppe denne perioden, og har gjort litt forskjellige ting disse fjorten dagene. Innegruppa begynte med å male på egg og perle påskeharer- og egg. Utegruppa dro på byvandring og var så heldige at de fikk kjøre en liten tur med Hurtigbåten, noe som bare var SÅ kult, i følge en av ungene. Vi fikk også tatt oss en tur til Hemmeligskogen og sett hvordan det så ut der. Den var i topp stand, heldig vis. Videre har denne ukas innegruppe laga påskeharer, hvor høydepunktet helt klart var å male avtrykk av føttene sine. Utegruppa har hatt snøforming, så godt det lot seg gjøre, og malte påskekyllinger i snøen. De har også vært på aketur i Hestmodalen og grilla pølse. Vi må jo også finne på litt ekstra sprell når det nærmere seg påske, så vi har hatt besøk av påskeharen som har gjemt små påskeegg rundt om ute i barnehagen. Dessverre fikk vi også besøk av påskereven, som stjal alle eggene våre. Vi prøvde å lage ei felle for han, men sannelig var han så slu at han gnog seg ut av den og kom seg unna! Snakk om sluing, han der påskereven! I morgen, fredag, skal vi ha frokost i Grillhuset, før vi har påskerebus ute. Vi går inn og spiser nydelig påselunsj sammen med Småtroll, før det venter en liten overraskelse. For de som skal være i barnehagen neste uke, blir dagene tatt litt som de kommer. For dere andre: riktig god påske! Nyt dagene og nyt hverandre!