Trollpost April Småtroll

«Jeg er våren kom så skal du se. Varme, sol og lys jeg bringer med.» Slik starter første strofe på en av vårsangene vi øver på nå.

For det er nemlig det temaet er nå; «VÅR». Kan du tro det… Nå mens jeg sitter og skriver Trollpost kan jeg ikke tro det, for nå snør det. Men utover det er det helt fantastisk at vi har fått sett opp til flere vårtegn med barna, vi har hatt vårdugnaden, vi har vasket og ryddet bort alle akebrettene, og til barnas store glede; vi har tatt ut syklene. Hurra for store og små!

På småtroll har vi allerede i et par uker holdt på med temaet vår. I samlingsstundene våre har vi vårsanger, vi ser på bilder og snakker om utvalgte vårtegn; kjøttmeis, edderkoppen, maur og hestehov. I formingsstunder har vi brukt hestehoven som materiale, og de siste turene vi har vært på har vært tematurer; maurtur og hestehovtur. På maurturen fant vi oss ei påbegynt maurtue som var masse liv i. Barna viste stor interesse, og de snakket mye om mauren i ettertid. På hestehovturen plukket vi med oss blomster til barnehagen, og alle var meget ivrig i å plukke og snakke om hestehoven.

De to siste ukene har vi hatt studenten Heidi hos oss på Småtroll. Hun har deltatt på alt av opplegg vi har hatt og gjennomført en del oppgaver, som i hovedsak har tatt utgangspunkt i temaet natur og bevegelse. Dette har vært kjempespennende, både for voksne og barn, og vi kommer til å savne henne fremover. Muligens hun dukker opp som vikar om vi trenger.

Videre fremover kommer vi til å fortsette med vår som tema, hvor vi blant annet skal gå på edderkopp- og fuglejakt. Vi har bestilt inn kosebamsefugler som lager ekte fuglelyder – blant annet dompap og kjøttmeis. Disse skal vi ta med oss ut i skogen for å se om vi kan lokke «ekte» fugler til oss – noe vi har hørt rykter om at kan skje…

I tillegg til vår som tema, så skal vi feire bursdag tirsdag 28/4. Hipphurra for Trollmyra!! 25 år er barnehagen vår blitt, og det skal feires med både disco, bursdagsleker, ansiktsmaling, vafler til frokost, pølse til lunsj og muffins til dessert – hipphurra! I tillegg kommer det en overraskelse i løpet av dagen.... Hint: Sim sala bim...

Som dere sikkert har sett er Torill fortsatt sykemeldt. I hennes stilling går Jeanette, som vi nå har blitt godt kjent med. Barna storkoser seg med henne, og hun har kommet godt inn i vår hverdag.

Helt til sist vil vi bare informere om at det kommer til å bli en del foreldresamtaler fremover. Noen av Tassen har allerede hatt, så resterende av dem er de som skal gjennomføres i første omgang. Deretter vil overgangssamtalene for Luddene som skal over på Stortroll gjennomføres. Lapp henges opp på ytterdøra, hvor dere skriver dere opp på ønsket tidspunkt.

Ha en fin tid fremover, og ikke nøl med å snakke med oss om det skulle være noe i hverdagen.