Trollpost Stortroll april

I skivende stund nyter vi det flotte vårværet ute. Eller? Det snør. Store filler som post-it-lapper. Hvertfall nesten. Ungene koser seg, og det er det viktigste. Selv om vi aller helst vil ha sol og sommer.

I april har vi hatt mye variert vært. Den ene dagen har vi trodd det har vært vår og nesten sommer, den neste er det full vinter igjen, med hagl, snø og kulde. Til tross for vær og vind har vi begynt å synge vårsanger og se på alle vårtegnene som innimellom slagene dukker opp i naturen. Blant annet har vi hatt besøk av ei diger humlemor med drøssevis av små humlebabyer på ryggen sin. Noe så spennende! Vi har lett etter mark med stort hell, og født de opp på gress, blader, gjørme og sand. Vi har også gitt de myyye kjærlighet og omsorg.

De siste to ukene har vi fått blitt kjent med Naffen og Arne; ei løve og ei ape som holder til i Nafdal. Arne er ganske rampete og stjeler trafikkskiltene i Nafdal, mens Naffen er opptatt av at vi skal ferdes riktig i trafikken, både når vi går, sykler og kjører. Vi har hatt mye moro med hånddukkene, og de har blant annet vært med oss på tur i begge utegruppene. Da lærte de oss mange nye trafikkskilt. Spør barnet ditt, så husker de sikker hva flere skilt betyr.

Vi har også laget våre egne skilt i barnehagen – et buss-skilt til busstoppet vårt og et lysskilt som forteller om vi skal kjøre eller stoppe. Ungene syns det var kjempestas å få opp skilt i barnehagen, og det morsomste har kanskje vært å kjøre på rødt, for da kom politiet!

I tillegg til å lage skilt og være på tur, har vi spilt Naffens eget memory-spill, fargelagt maaaange eksemplarer av innbyggerne i Nafdal, lekt Rødt og grønt lys, og prøvd å se hvor vanskelig det er for biler å stoppe opp innenfor linjene. I sistnevnte aktivitet ble de fleste barna så opptatt av å klare å stoppe opp innenfor linjene, at de sakket ned farten leeenge før de egentlig skulle. Konkurranseinstinktet er virkelig på topp av og til!

I morgen, tirsdag, braker det løs med 25årsfeiring. Tenk det! Vi får nydelige vafler til frokost, maler oss i ansiktet, leker morsomme bursdagsleker, lar rockefoten rocke litt på disko, spiser pølser til lunsj og muffins til dessert. Og hvis vi er riktig så heldige kommer det en liten (stor) overraskelse – hint: simsalabim. Vi gleder oss til ei knall bursdagsfeiring sammen!

Vi har begynt sånn smått med vår som tema, og i tiden framover vil vi se litt på det yrende plante- og insektslivet, så våre egne planter, dra på oppdagelsesturer og lære oss noen nye, vårlige sanger. Vi sier oss ferdig med inne- og utegruppene for nå, men kommer til å dele opp gruppa når vi ser det passer seg sånn.

Heidi H. er fortsatt sykemeldt, men er nå gått opp til 60 % stilling og jobber fulle dager tre dager i uka. Både Jeanette og Cathrine vil fortsatt være inne som vikar på avdelinga.

Vi minner om at barnehagen har steng på torsdag grunnet planleggingsdag, så denne uka kan vi ønske god helg allerede på onsdag.