Trollpost Stortroll mai

Da kan vi offisielt ønske sommeren velkommen, med regn, vind og det som ellers hører med til den fantastiske nordnorske sommeren.

Vi har tilbragt mye tid ute, og kommer til å fortsette med det i tiden framover. Været for tiden er veldig varierende – fra sol og varmt den ene dagen til regn og vind den neste. Vi minner derfor om å gå over klærne til barnet ditt og se om det har det som trengs. Tiden for varme vinterdresser og -votter er forbi, og vi har mer behov for parkdresser/utebukse og jakke og tynne votter eller hansker. Hvis du lurer på noe ang. klær er det bare å spørre oss.

Vi har hatt mye fokus på våren og det som hører med til årstiden. Vi har brukt mye tid på å plante, både små planter til drivhuset vårt og i de nye fine blomsterdekkene og –insektene. Insekter har vært et stort tema i barnegruppa, og vi har vært på insektstur, samlet ulike insekter i barnehagen nesten daglig, samt laget vår egen insektsbok med bilder vi har tatt av insektene vi har funnet.

17. mai ble naturlig vis tema midt i måneden. Vi snakket mye om historien rundt nasjonaldagen vår i uka før, og vi prøvde oss på Ja, vi elsker og Syttende mai er vi så glad i. Vi fikk erfare at dette var to sanger med litt vanskelig og til dels uforståelig språk, men ungene prøvde virkelig! Noen kunne nasjonalsangen utenat ved ukeslutt. I tillegg til sanger og historie klippet og limet vi blomster i rødt, hvitt og blått. Disse hang vi til pynt på avdelinga.

Også i år fikk Gul og Blå seg en tur til 4H-gården. Vi storkosa oss en hel dag på gården i nydelig vær, med kylling og høns, kaniner, griser, sau og lam, hester og kyr. Noen syns det var litte gran skummelt i kufjøsen, men heldig vis mest spennende. Også moro å få smake på melk rett fra kua.

Den årlige Fausketuren var antakelig høydepunkt for Rødgruppa. De snakket om togturen mange dager i forveien og gledet seg stort. På selve dagen ble det regn, men det gjorde ingen ting! De storkosa seg med tur i fjæra, lek, omvisning og spennende historie. Gulgruppa snakket også mye om turen og mange gleder seg allerede til det blir deres tur, om et år.

De siste ukene har det vært Sommerfesten som har stått i fokus hos oss. Vi har begynt øvinga og forarbeidet til den, og kommer til å fortsette med det fram til den store dagen om to uker. Ellers skal Ludde og Blå på en liten tur sammen. Vi kommer til å ta dagene litt som de kommer, og ser an vær og vind i forhold til om vi er ute eller inne på formiddagene.

Heidi H. er fortsatt sykemeldt, men nå kun én dag i uka. Cathrine fortsetter som vikar hos oss ved behov. Fra høsten av går hun inn som førskolelærer på Småtroll. Hege er da ferdig i sitt vikariat hos oss. Benedikte og Renate kommer til å bytte avdeling fra nytt barnehageår.

Vi ønsker dere en riktig fin førsommer, og gleder oss til vi kan ønske velkommen til Sommerfest 18. juni.