Trollpost mai Småtroll

Da er mai over, og vi ser lyst fremover til sommerens måneder. Mai har vært ei flott tid for store og små, og vi har virkelig utforsket vårens kjennetegn; med insekter som kommer frem, blomster som blomstrer og trær som spirer.

Hele perioden har vi hatt vår som tema, hvor vi har fordypet oss i både hestehov, maur, edderkopp og kjøttmeis. Vi har sett på bilder, sunget sanger, lært oss kjennetegn, gått på jakt etter de og hatt ulike formingsaktiviteter med utgangspunkt i disse temaene.

Hestehoven var vi først og plukket, deretter trykte vi den flat og laget bilder. Mauren har vi vært ute på tur og utforsket. Vi fant ei maurtue vi skal følge resten av sommeren, og barna ble virkelig engasjerte. Edderkoppen var litt mer vanskelig å finne, og litt mer skummel når vi først fant han. Så her har vi brukt en hånddukke som er en edderkopp i samlingsstundene, for å være litt på avstand fra den «ekte». Når det gjelder kjøttmeisen og fugler generelt, så har vi gått til innkjøp av tre kosebamse-fugler, som kvitrer når man trykker på de. En av de var kjøttmeisen, så her kunne vi se på hvilke farger den har, hvordan lyd den lager og kjenne på hvor myk den var. I tillegg har vi kjøpt inn en fuglebok, som har bilde og lyd til over 150 forskjellige fugler. Dette har barna fliret utrolig mye til, de synes det er kjempemorsomt å høre på de forskjellige fuglelydene. Når vi var på fuglejakt ved Hemmeligskogen, tilkalte vi til og med mange kjøttmeiser, ved å spille av lokkelyden til kjøttmeisen i boken. Dette var så gøy, og barna ble helt ville når de endelig fikk se kjøttmeis på ordentlig og på nært hold! Utrolig morsomt med engasjerte barn.

Ellers er 17.mai vel overstått, og vi har nå begynt å øve på sanger til Sommerfesten vår, som vi skal ha torsdag 18.juni. Da er dere foreldre og søsken invitert til fest hos oss, hvor vi skal ha en årskavalkade som underholdningstema. Luddegruppen deltar på denne årskavalkaden med sang sammen med Stortroll. Tidligere år har noen syntes at det er litt skummelt, så de av dem som ønsker det deltar. I tillegg har vi ei lita utstilling av fuglehusene som vi har laget til blant annet kjøttmeisen vår. Vel møtt!

Og til slutt vil jeg bare si at til alles glede er nå Torill tilbake på jobb. Både barn og voksne er glade og roper hurra!

Fra høsten av skal Benedikte og Renate bytte avdeling. Hege er ferdig med sitt vikariat hos oss da, og student-Cathrine kommer da inn som førskolelærer på Småtroll.