Trollpost August Småtroll

Da er sommeren over og høsten har meldt sin adkomst. August har vært en kjempe fin måned med masse fint vær, høy aktivitet og ikke minst, mange nye barn. Nå er vi klar for høsten og det som hører med den fine årstiden.

Da var sommeren over for denne gang og August måned har passert. Vi var så utrolig heldig å fikk kjenne på sommeren i noen uker, og det utnyttet vi til det fulle. Vi lot barna gå barfot og i lite klær, og de fikk til og med springe i vannsprederen.

På småtroll har vi denne sommeren fått inn 5 nye barn, så mye tid har gått til å bli kjent med barna og deres rutiner, og ikke minst foreldrene deres. Noen av barna begynte helt i starten av august, mens andre begynte i starten av september – alt i alt har vi hatt en rolig tilvenning med nye barn fordelt ut over ulike datoer. Dette fungerte veldig bra! Vi føler at vi har hatt god tid til barna og foreldrene, slik at de kunne lære å kjenne oss, og vi dem. Vi har gått bort fra vår faste ukeplan for å heller se behovene til barna, så mye av tiden har gått til kos, leking både ute og inne, lesing og synging. Småtroll rommer nå 11 fantastiske barn, og i Desember kommer det 12. barnet på plass.

Vi er nå kommet i gang med vår faste ukeplan med turer i nærmiljøet, samlingsstund og Ludde- og Tassengrupper. Vi merker at barna er veldig glade i sanger og bevegelseslek, så dette prøver vi å få inn så mye som mulig i det dagligdagse også. Luddegruppe skal dette året fokusere mye på telling, farger, form og språkleker. Her vil det være mange ulike aktiviteter, spill, sanger, fortellinger og rim og regler som barna skal delta på. I Tassengruppen skal vi ha mye bevegelessanger og rim og regler, med en del repitisjon.

Ellers fortsetter vi, som før sommeren, med fast turdag på Tirsdager. Her vil vi bruke nærmiljøet mye, med turer i skog og mark, men også til fotballbanen bak barnehagen. Noen ganger går vi med alle barna, mens andre ganger kan det hende vi deler opp i Ludde- og Tassengruppe. Vi er opptatte av at alle barna får utfordre seg, i skog og mark, men også på store flater. Ludde skal spise lunsj i Grillhuset fast på mandager, men kommer også til å spise ute på turdagene.

Onsdager dette året vil være preget av mye fysisk aktivitet. Luddene skal få være med Stortroll i Mørkvedhallen hver 3. onsdag og de resterende onsdagene skal vi ha vannlek og Hopp&Sprett. Luddene har allerede deltatt i Mørkvedhallen en gang, og dette var veldig stor stas! Vannlek ble veldig populært før sommeren, så dette er noe vi ønsker å fortsette med. Her deler vi barna i mindre grupper og lar barna bli kjent med vannet. På Hopp&Sprett skal barna gjennom ulike bevegelsesleker, dette kan være hinderløyper, tur i nærområdet og lignende.

Ellers merker vi at høsten er kommet for fullt og vi kjenner at det er kaldere ute. Det er derfor viktig at barna har nok varme klær i barnehagen, for vi er og kommer til å fortsette å være mye ute i tiden fremover. Vi ønsker at barna har fleece- og ullklær, samt lue, votter, hals og tilstrekkelig med skiftetøy når det regner ute. Så lenge barna har klær tilgjengelige i barnehagen kan vi tilbringe mye tid ute.

 

Ha en riktig fin høstmåned!