Trollpost Stortroll, August

Barnehageåret er offisielt startet, med nydelig varmt sommervær, nye «stortrollunger» som er kommet over fra småtroll, og gledelig gjensyn av både barn og voksne velkommen til dere alle!

BLÅBÆRSKOGEN, og sunget Blåbærturen av Alf Prøysen. Tur til vår egen blåbærskog har det og blitt, dog I oppstarten har vi jobbet med bær, og har hatt både fortelling og dramatisering av PUTTE I uten et eneste blåbær og vise frem til.. men barn og voksne, så seg fornøyd da vi underveis fikk dyppe både tær og legger i SoløyvannetJ avslutta blåbær temaet med nydelig havregrøt, strødd med deilige blåbær! (kjøpt fra butikken dessverreJ)

Som dere kjenner til har vi også i år valgt å dele barnegruppa i to, og disse har fått navnet «Bjørnegruppa», som skal være ute og «Ekorngruppa», som har inne aktiviteter på formiddagen. Barnas aktuelle gruppe, er merket med bjørn eller ekorn på garderobehylla. Alle møtes og er sammen etter lunsj, og torsdager er hele avdelinga felles. (se egen info)

Akkurat nå, får barna fordype seg i grønnsaker. Vi skal gå på tur til en gård på Fenes, der vi har fått lov og komme og plukke gulrot, potet, fennikel, purre, knutekål osv. Ene gruppa har allerede vært, og det var stor stas og plukke selv, og komme tilbake til barnehagen med det de hadde innhøstaJ inne har vi jobbet med forming og grønnsaker, vi har sett på, kjent på, smakt, tegnet og lagd grønnsaksavtrykk. I samlinga har alle fått høre dyrene i hakkebakkeskogen, og nå kan vi både grønsaksspisevisa og ta en potet! Vi vet hvor våre vanligste grønnsaker vokser, og hva de trenger for å vokse.

Vi har også etter en lang sommerferie, vært i Mørkvedhallen, til stor jubel hos oss alle! Dette er en avtale vi har med Mørkvedhallen, og er hver 3. onsdag. Der får vi boltre oss med sang og bevegelseslek, gått hinderløype osv. gjerne knyttet opp mot de aktuelle temaene vi har.

Daniel har hatt sitt første besøk, etter langt fravær. Han vil fortsette å komme en gang i uken, så fremst formen hans tillater det. Vi syntes det var godt og møtes igjen!

Uke 38 er det brannvernuke, og forhåpentligvis passer det sånn at vi kanskje kan få besøk av BRANNBILEN! I barnehagen henter vi fram aktuelle utkledningsklær, lærer oss nødrop-sangen, gjennomfører brannøvelse og forskjellige formings aktiviteter knyttet opp mot brannvernsuka.

Videre er Benedikte kommet over fra småtroll, velkommenJ Agathe, Grete og Heidi H er også på plass! Overgangen til barna som kom fra Småtroll, har gått kjempefint og uproblematisk, og er tatt godt imot av resten av barnegruppa. TARKUS er også på plass, og har så vidt fått hilse på Rødgruppa, dog han var litt trett og sjenertJ Kort oppsumert har det vært en kjempefin oppstart, for store og småJ et lite hjertesukk til slutt; husk og sjekke at barnet ditt har alt av skiftetøy og nå siden det begynner og bli kjølig og surt, fleece!