Trollpost September, Småtroll

Første høstmåned har passert oss i stormfart, og vi er klar for enda en ny og fin måned. Vi har kommet inn i rutinene igjen og har for fullt startet den travle hverdagen.

Da var hadde første høstmåned løpt forbi oss, og September måned har vært kjempe fin på alle mulige måter. Vi har fått oppleve en September måned med mye forskjellig vær, vi har vært ute i sol og 20 grader og vi har vært ute i masse regn og 10 grader, men vi har storkoset oss uansett.

Vi har i løpet av September rukket å bli enda bedre kjent med de nye barna og foreldrene som har kommet inn på Småtroll. Vi har vært på mange oppdagelsesferder, både inne og ute, på kjente og ukjente plasser. Vi har brukt tirsdagene som turdag, og vi opplever at barna liker seg ute. Vi har gått turer til Mørkvedmarka skole, hvor barna får leke med båten og steinene bak skola. Vi har også benyttet oss av fotballbana bak skolen, her får barna løpe fritt og de roper "HEIA, HEIA" uansett hvem som løper fortest. Ellers har vi gått mange kortere turer i nærmiljøet hvor vi har latt barna få hoppe i sølene, plukke rips- og bringebær og bare kose seg ute.

Onsdagene rullerer vi om vi er i Mørkvedhallen, har vannlek eller Hopp&Sprett. Luddene har fått testet å være i Mørkvedhallen, og de elsker det! De løper, danser og hopper av glede, og nyter hvert sekund de får være der. Vannlek er en like stor sukess, både for Ludde og Tassen. De leker med båtene og vannlekene vi har i bassenget og spruter så både barn og voksne blir våte. Hopp&Sprett var stor stas, hvor barna måtte krype over og under, stupe kråke og åle seg gjennom en trang gang. De storkoste seg hele tiden og måtte prøve om og om igjen, flere ganger.

Vi har denne perioden hatt fokus på høsten og brannvern. Vi har syngt sanger om Brannmann Sam og Bæbu sangen, vi har malt brannbil og en stor brann og vi har til og med hatt brannøvelse, det var litt skummelt for enkelte. Elin kom inn utkledd som brannmann og fortalte oss hva vi måtte gjøre hvis brannalarmen gikk. Nå brannalarmen slo seg på måtte vi gå forsiktig ut og uten sko, det var litt rart!

Vi merker at høsten har ankommet for fullt, og vi ønsker at dere alle sjekker hyllene til barna, at de har det mest nødvendige. Ellers blir det både foreldremøte og oppfølgingssamtale for de nye barna, så husk å følge med på tavla i gangen.

Vi ønsker alle sammen en riktig fin Oktober måned!