Trollpost oktober, Småtroll

Da var oktober passert med mye forskjellig vær, men fortsatt godt humør! Vi har gjennomført måneden med fokus på vennskap og vi ser at barna er flinke til å være godt mot hverandre. Nå ser vi frem mot vinteren og ikke minst, jul!

Oktober nærmer seg nå slutten, og vi forbereder oss på den kalde vinteren som vi har i møte. Oktober har vært en kjempe fin måned for oss på Småtroll, vi har fått brukt masse tid ute, akkurat som vi liker. Det har vært dager med veldig mye regn og dermed masse søledammer i uteområdet, dette synes barna er toppers og sitter gjerne midt i søla! Vi har også hatt kjempe fine dager med sol og gode temperaturer, men nå har også snøen kommet til Trollmyra barnehage.

Denne måneden har vi hatt tema vennskap på Småtroll, vi har snakket om det å være gode mot hverandre og syngt mange sanger om å være venner. Barna har vist seg å være interessert i det vi sier og lytter til hver eneste sanger, noen begynner å lære seg sangene og er med på det. Vi fortsetter med tema vennskap en liten periode til, før vi begynner med temaet jul(!).

Ellers har vi gjennomført bamsefest den 27. oktober, til stor gled for barna. Alle møtte opp i pysjamas med kosebamsen sin under armen. Vi spiste en stor sjokoladekake som var formet som en bamse, og den var fantastisk god, så god at de gjerne skulle fått mer. De voksne hadde arrangert skuespill, "Gullhår og de tre bjørnene", og barna fulgte spent med.

Ellers har vi vært både i Mørkvedhallen, hatt Hopp&Sprett og vannlek, til barnas store begeistring! Barna elsker når de får utfolde seg fysisk på små og store flater, på land og i vann. Vi har vært på kortere turer i nærmiljøet hvor barna får utforske andre miljøer enn selve uteområdet i barnehagen.

 

Ellers ønsker vi at dere sjekker kleshyllene til barna og se om de har nok skiftetøy og om klærne enda passer. Samt ønsker vi at dere sjekker at barna har tilstrekkelig med ull/fleeceklær, samt gode vinterdresser og sko, det går mot vinter for fullt nå. Vi vil takke for vel møtt foreldremøte og er kjempe fornøyd med godt oppmøte!

Ønsker dere en fortsatt fin oktober og en fin november når den starter